Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.03.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Booischot(B)

Elf nieuwelingen van WV Schijndel namen op zondag 13 maart in het Belgische Booischot deel aan een wedstrijd over 55 kilometer.

Het zag er mooi uit deze elf renners in hun zwarte OUTPUT-tenue over de Belgische makkedamweg. De start verliep chaotisch (en nerveus) waardoor meteen erna een valpartij was waar Aleksandr Maas op de grond lag. Hij kon weer verder maar had grote achterstand. Carl Uptegrove kon er langs af maar nadien 2x kettingproblemen. Kane Broeren kon in de eerste ronde het tempo van het peloton niet aan. Lang bleef de groep compleet maar later miste Youri van Esch toch de aansluiting.

Voor de meesten was deze wedstrijd weer een verbetering t.o.v. Omloop van Schijndel. Zo reed bv. Youri van Ballegooij de wedstrijd in het peloton uit en zelfs in de prijzen. Sep Schuurman werd op ’t laatst gehinderd door een valpartij in de laatste 200 meter waar het noodlot voor Sjors van Zandbeek toe had geslagen. Hij moest uiteindelijk met ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis met een forse sleutelbeenbreuk.

Nils Jansen sprintte knap voorin de groep mee en met de anderen was er de volgende uitslag: Nils Jansen 5e, Pete Uptegrove 17e, Vincent Sanders 20e, Marten Hanegraaf 23e, Youri van Ballegooij 24e en Sep Schuurman 27e.