Accommodatie

In Schijndel heeft Wielervereniging Schijndel een eigen accommodatie, de Leemputbaan. Deze accommodatie wordt voor een gedeelte gedeeld met Schaats en Skeeler Vereniging Thialf Schijndel. Het clubgebouw van de wielervereniging is officieel geopend op Hemelvaartsdag 10 mei 2018. Dit clubgebouw is voorzien van toiletten, 2 kleedlokalen met douches en een ontmoetingsruimte. De accommodatie is gelegen achter zwembad De Molen Hey aan de Leemputtenweg. Thialf heeft sinds de opening van het complex in de jaren 90 een gebouw wat naast het clubgebouw van WV Schijndel ligt. Op het complex is er ook een gebouw wat beheert wordt door Petanque vereniging "Wij liggen" welke bestaat uit twee grote hallen met binnenbanen, een kantine en diverse buitenbanen.

Het wielerparcours bestaat in de zomer uit 2 geasfalteerde banen van 400 en een baan van maar liefst 1610 meter lengte. Deze worden gebruikt voor het skeeleren en wielrennen.

In de wintermaanden wordt het westelijke gedeelte van accommodatie omgetoverd tot een natuurijsbaan met een 400 meter wedstrijdbaan. Door de gerealiseerde uitbreiding van de wielerbaan blijft er na het onderlopen van het oude perceel met water voor de ijsbaan nog een parcours met diverse lussen beschikbaar voor de wielervereniging om op te trainen.  Daarnaast is er voor de wielrenners een veldritparcours aangelegd op het noordelijke gedeelte van het terrein. Het complete complex is verlicht door middel van LED-verlichting, via masten en lantaarnpalen.

Het adres van het clubgebouw van WV Schijndel is: Leemputtenweg 5, 5482 ZZ te Schijndel

Geschiedenis uitbreiding accommodatie

De wens van WV Schijndel was om de bestaande wielerbaan uit te breiden tot een baan van maar liefst 1600 meter. Het is de vereniging na ruim 10 jaar gelukt om de uitbreiding op te nemen in de begroting van de gemeente Schijndel voor 2016. De begroting werd eind 2015 goedgekeurd door de gemeenteraad van Schijndel en in 2016 is er gestart met het papierwerk voor de aanleg ervan. De administratieve werkzaamheden hebben wat meer tijd nodig gehad dan gepland. Hierdoor werd er pas in de herfst van 2017 met de uitbreiding van het huidige parcours, de bouw van een clubgebouw en de aanleg van LED verlichting begonnen.

Op woensdag 1 november 2017 werd begonnen met het asfalteren van de uitbreiding waarna er op donderdagmiddag 2 november een volwaardige wielerbaan lag.

Hiernaast een tekening van de uitbreiding van de wielerbaan tot ruim 1600 meter.

Door de uitbreiding werd er afscheid genomen van de lus om het petanquegebouw heen. Het gedeelte van Wij Liggen is na de uitbreiding van de wielerbaan en de realisatie van het clubgebouw van WVS afgescheiden van de rest. De afscheiding is gerealiseerd door middel van een bestaande heg en een stuk hekwerk. Het gebouw van de petanquevereniging wordt aangeduid met het adres Leemputtenweg 3, 5482 ZZ te Schijndel Het parkeerterrein bij 'Wij Liggen' mag wel gebruikt worden door de andere verenigingen bij evenementen. De lus om het gebouw heen kan worden gebruikt als ontsluitingsweg voor de parkeerplaats en bevoorrading van het gebouw.

Het gebouw van de Schaats en Skeelervereniging wordt aangeduid met het adres Leemputtenweg 7, 5482 ZZ te Schijndel.

 

​Bekijk hieronder de accommodatie in vogelvlucht (met dank aan Jos Strik)