De club

Informatie over wielrennen bij WV Schijndel voor de jeugd
Download hier een informatieboekje over wielrennen bij WV Schijndel voor de jeugd. 

Doelstelling Wielervereniging Schijndel
Wielervereniging Schijndel wil graag in samenwerking met het Regionaal Trainingscentrum Eindhoven het opleidingsinstituut zijn voor wielrenners en -rensters in Oost Brabant die naar de top willen. Wielervereniging Schijndel heeft zich ten doel gesteld jonge sporters een platform te bieden waarbinnen zij zich kunnen ontwikkelen tot het hoogst haalbare niveau binnen de wielersport. Daarnaast wil de vereniging ruimte bieden voor het beoefenen van de breedtesport wielrennen. De vernieuwde accommodatie biedt samen met het kader de basis voor de vereniging om deze doelstellingen te realiseren.

Wielrennen bij Wielervereniging Schijndel 
Het lijkt op fietsen... maar het is veel meer 

En om te ontdekken wat dat dan allemaal is dat wielrennen bij W.V.S., kun je 't best eens een keer naar de training komen. Dat kan zomaar, zonder dat je lid hoeft te worden. En je hoeft echt niet over een dure racefiets en kleding te beschikken, een blitse valhelm, een flitsende zonnebril of van die eigenwijze handschoentjes. Dat hebben wij wel voor je. Probeer het gewoon maar eens een keer. Je zult zien dat het een geweldige kick geeft om met leeftijdgenoten 'in een koers te zitten’.
En wie weet schuilt er in jou een tweede Joop Zoetemelk, Michael Boogerd of Robert Gesink. Of de opvolgster van Leontien van Moorsel of Marianne Vos. Want geloof maar dat die ook op jonge leeftijd begonnen zijn. 
Bijna elke weekend in het wielerseizoen zijn er wedstrijden waarin conditie, vorm etc. t.o. v. andere wielersporters gemeten worden. Prestatie en inzet zal beloond worden! 

Gezond 
Ja natuurlijk is het gezond. Dat kan iedereen je vertellen. Je lekker op je fietsje uitleven in de.buitenlucht. Je neus in de wind, het suizende geluid van de banden in je oren. Kracht en conditie opbouwen in de training, je stuurmanskunst bijspijkeren, je snelheid opvoeren. En straks wedstrijden rijden met leeftijdgenoten met aan de finish misschien de bloemen en een kus van de rondemiss. Mooi toch! Maar ook als je niet wint, niet in de prijzen valt, dan nog heb je een mooie dag gehad. En ach, altijd winnen lukt niemand. 

Misschien dat je toch nog wat meer moet trainen. Of misschien hoef je alleen maar wat beter uit te kijken, op het juiste moment te demarreren of gewoon maar eens een keer eerder naar bed gaan als je de volgende dag een wedstrijd hebt. Want wat dat laatste betreft verschilt wielrennen niet van andere sporten: je moet er wel iets voor over hebben. 

Leuke leerschool 
Al zin om op de fiets te stappen? Ga dan eens praten met iemand van Wieler Vereniging Schijndel. Daar weten ze alles van wielrennen. Schijndel is immers niet voor niets het Mekka van de wielersport in het zuiden van het land. De lijst met successen die door de leden van de vereniging werden geboekt is indrukwekkend. Tal van nationale en zelfs wereldtitels zijn daarop te vinden. Dus als je wilt gaan wielrennen, waarom zou je dan niet meteen kiezen voor een vereniging die bewezen heeft alles te kunnen bieden. En het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. Want wielrennen mag dan wel een mannensport lijken, het eerste grote succes bij Wieler Vereniging Schijndel werd geboekt door een dame! Dus, pak je fiets en ga een kijkje nemen bij Wieler Vereniging Schijndel. Je zult er geen spijt van hebben. 

Eigen veilig trainingsparcours 
En hoe leuk het gaat, ja, dat weet je natuurlijk pas als je een keer mee hebt gedaan. Het is wel iets anders dan lui op de bank met een computerspelletje op schoot. De kans bestaat dat je er moe van wordt. Maar dat is gezond voor een keer. En hoe vaker je komt, hoe gemakkelijker het zal gaan. Bij Wieler Vereniging Schijndel zijn er genoeg bekwame mensen die je de fijne keepjes van het wielervak kunnen bijbrengen waarvan je later alleen maar plezier zult beleven. Het is een echte vriendenclub Je leert er economisch omspringen met je krachten, ontdekt hoe je de bocht in moet gaan, welk verzet je het best kunt trappen. En je leert hoe er in een groep gefietst moet worden. Want dat gaat er heel anders aan toe dan wanneer je met een stel vrienden van school naar huis fietst. 

En bij dat alles staat de veiligheid voorop. Kom het een keer proberen en kom naar onze 'open' trainingen. Deze trainingen zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. 

Wielrennen, hoe vaker je het doet, hoe mooier het is! 

Het trainingsparcours van Wieler vereniging Schijndel leent zich uitstekend door de opleiding van de jeugdige renners en renstertjes. Vanaf de leeftijd van 7 jaar kan men terecht bij W.V.S. De jongeren kunnen onder deskundige begeleiding trainen op het eigen veilig en verkeersvrij trainingsparcours aan de Leemputtenweg te Schijndel. Naast het trainen op zich wordt er ook aandacht geschonken aan diverse andere elementen binnen de wielersport. Want niet alleen het resultaat staat voorop. ook vriendschap en karaktervorming nemen een belangrijke plaats in. Waar als een renner doorstoot naar ongekende resultaten is dat een stukje waardering voor het kader . 

Gezien het nieuwe beleidsplan van de K.N.W.U. (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) heeft Wieler Vereniging Schijndel zich ten doel gesteld om te zorgen voor opleiding van renners en rensters voor hoog niveau maar ook de mogelijkheid te bieden voor de beoefening van breedtesport. Hiervoor beschikt men over diverse begeleiders en trainers die het vak in de praktijk onder de knie hebben gekregen. Samen met drie ploegleiderauto's en diverse andere wielerbenodigheden staan wij elke dag paraat voor de leden. 

Interesse 
Heb je interesse en heb je vragen neem dan eens contact op met één van de onderstaande personen bij jou in de buurt. Zij kunnen je meer vertellen over wielrennen in het algemeen en het lid zijn van een wielervereniging. 

Senioren:    
Angelo van Melis    
06-21308997    
of via email leden@wvschijndel.nl  

Jeugd:
jeugd@wvschijndel.nl

Lidmaatschap algemeen via contactformulier op deze site onder Home (onderaan)

Je ziet het: voor de beginnende wielersporter is Wieler Vereniging Schijndel de aangewezen vereniging in de Meierij om de fijne kneepjes van het vak te leren. Dit omdat Wieler Vereniging Schijndel garant staat voor een gezellige, goede, degelijke, vriendelijke begeleiding van een wielrenner of wielrenster.