Trainingen door de vereniging georganiseerd

Wielervereniging Schijndel beschikt over een eigen accommodatie welke bestaat uit een wielerbaan over lengte van 1610 meter. Deze baan, ook wel Leemputbaan genoemd, wordt nu op dinsdag- en donderdag gebruikt voor de training van de jeugd. Deze training wordt verzorgd door meerdere clubtrainers.

De trainingen van de senioren vertrekken vanaf de Leemputbaan. Of zij trainen op de openbare weg een grote ronde, of zij gaan ergens op een industrieterrein, waar minder verkeer komt, hun training afwerken. Ook zij trainen onder begeleiding van clubtrainers.

In de winter wordt er op en rond de Leemputbaan veldrittrainingen gehouden. Deze clubtrainingen zijn niet alleen voor de jeugdafdeling maar ook voor de senioren.

Voor alle clubtrainingen geldt dat naast uiteraard een valhelm clubkleding verplicht is uitgezonderd renners & rensters die deel uitmaken van een WorldTour-, Pro-Continental- of Continental-formatie, LSE of LDE.

 

Begeleiding naar wedstrijden

Voor de begeleiding naar grote wedstrijden (klassiekers en etappe wedstrijden) heeft de vereniging de beschikking over begeleiders en wielerauto's. Er wordt zoveel mogelijk gezamenlijk vertrokken vanaf de Leemputbaan naar deze wedstrijden.