Trainingen door de vereniging georganiseerd

Wielervereniging Schijndel beschikt over een eigen accommodatie welke momenteel bestaat uit een wielerbaan over lengte van 860 meter. Deze baan, ook wel Leemputbaan genoemd, wordt nu op dinsdag- en donderdag gebruikt voor de training van de jeugd. Deze training wordt verzorgd door meerdere clubtrainers.

De trainingen van de senioren vertrekken vanaf de Leemputbaan. Of zij trainen op de openbare weg een grote ronde, of zij gaan ergens op een industrieterrein, waar minder verkeer komt, hun training afwerken. Ook zij trainen onder begeleiding van clubtrainers.

In de winter wordt er op en rond de Leemputbaan veldrittrainingen gehouden. Deze clubtrainingen zijn niet alleen voor de jeugdafdeling maar ook voor de senioren.

Voor alle clubtrainingen geldt dat naast uiteraard een valhelm clubkleding verplicht is uitgezonderd renners & rensters die deel uitmaken van een WorldTour-, Pro-Continental- of Continental-formatie, LSE of LDE.

Het bestuur van de vereniging is momenteel bezig met uitbreiding van de huidige wielerbaan zodat er meer getraind kan worden op de Leemputbaan. Ook wil men een clubgebouw realiseren waardoor men niet meer gebruik hoeft te maken van het gebouwtje van de schaats/skeelervereniging en de zeecontainers. In het nieuwe gebouw zullen o.a. kleedlokalen met douches komen en een instructie/vergaderruimte.

Begeleiding naar wedstrijden

Voor de begeleiding naar grote wedstrijden (klassiekers en etappe wedstrijden) heeft de vereniging de beschikking over begeleiders en wielerauto's. Er wordt zoveel mogelijk gezamenlijk vertrokken vanaf de Leemputbaan naar deze wedstrijden.