Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.12.2023
  • Type: Baan
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Vorige week werd in Rotterdam in Ahoy de Wooning Zesdaagse verreden. Diverse leden van WV Schijndel namen aan de baanwedstrijden deel die rondom het programma van de elite-renners geprogrammeerd waren. Zo namen op zaterdag Andries Knapen en Cas Metten deel aan het omnium voor de nieuwelingen. Op het eerste onderdeel de scratch behaalde Cas een 12de en Andries een 15de plaats. In de Temporace werd Cas 14de en Andries 16de. Aan het laatste onderdeel de puntenkoers nam alleen Cas deel. Hij werd 11de. In het algemeen klassement over drie onderdelen werd Cas 12de.

Lisa van Belle en Babette van der Wolf namen deel aan de wedstrijd voor de vrouwen die drie dagen in actie kwamen. Op de eerste dag behaalde Lisa een 4de plaats op de scratch en werd Babette 7de. In de temporace werd Babette 2de en Lisa 5de. In de afvalrace werd Babette 3de en Lisa 6de. Op de tweede dag won Babette de scratch en werd Lisa 2de. Ook de temporace werd door Babette gewonnen terwijl Lisa 7de werd. In de afvalrace werd Babette 4de en Lisa 6de. Op de derde en tevens slotdag werd Babette 6de in de scratch en werd Lisa 8ste. In de temporace ging het niet goed voor Babette en Lisa die 11de en 12de werden. In de afvalrace nam Babette met een overwinning revanche en werd Lisa 3de.

In het eindklassement werd Babette met 47 punten 2de achter Juliet Eickhof die 52 punten verzamelde. Lisa eindigde als 6de met 22 punten.

Foto's met dank aan @stephandegoede_photography, @stephantellier via Facebook Babette van der Wolf