Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.08.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

European Junior Cycling Tour

Van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus werd in Assen de European Junior Cycling Tour verreden voor alle jeugdcategorieën, nieuwelingen en junioren. In de kleuren van WV Schijndel worden jeugdcategorie 6 vertegenwoordigd door Niek van Gasteren en Abe Bol. Bas van Heeswijk en Luuk van Schipstal vertegenwoordigen de club in de tweedejaars nieuwelingen categorie.

De eerste etappe stond in het teken van de proloog. Niek en Abe wisten deze beide af te ronden binnen 2:11 en behaalden daarmee op een gedeelde 7e plaats. Bij de tweedejaars nieuwelingen werd Bas met 1:57 8e. Luuk finishte slechts 5 seconden achter Bas en werd zo 29e.

Tijdens de tweede dag reden zowel de jeugd als de nieuwelingen een criterium. In een massaspurt van maar liefst 56 renners bij jeugdcategorie 6 finishten Niek en Abe direct achter elkaar op een nette 6e en 7e plaats. Bas en Luuk finishten bij de tweedejaars nieuwelingen beiden in het eerste peloton en werden zo 17e en 21e.

Tijdens de puntenkoers op woensdag 2 augustus wisten zowel Niek als Abe zich goed te laten zien. Abe won de puntenkoers met 61 puntenstond en stond daarmee op de hoogste trede van het podium! Niek werd met 14 punten keurig 7e. Bas wist bij de tweedejaars nieuwelingen ook punten te behalen en werd zo 15e in het dagklassement.

Op de vierde dag werd een individuele tijdrit afgewerkt, welke Abe in een tijd van 12:22:35 reed. Hiermee behaalde hij een 6e plaats. Niek werd hier 9e met een tijd van 12:33:49. Bij de tweedejaars nieuwelingen reed Bas de tijdrit in 10:52:68, goed voor een 16e plaats. Luuk reed zijn tijdrit in 11:40:83 en werd zo 33e.

Tijdens de laatste dag stond een criterium op het programma, waarbij Niek bij jeugdcategorie 6 op het podium stond! Hij werd namelijk 2e in de kopgroep. Abe finishte in het peloton en werd 20e. Bij de nieuwelingen sprintte Bas naar een 6e plaats. Luuk werd hier 21e.

In het algemeen klassement werden Niek en Abe 3e en 7e. Waarbij Abe ook een 3e plaats behaalde in het sprintklassement. Niek werd in datzelfde sprintklassement 8e. Bas wist in het algemeen klassement een 9e plaats te behalen. Luuk werd in het algemeen klassement 19e.