Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.05.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

9de La Vuelta Femenina(E)

Elise Uijen nam met Team DSM van 1 t/m 7 mei in Spanje deel aan de 9de Ronde van Spanje voor vrouwen. Op maandag 1 mei stond er een ploegentijdrit in en rondom Torrevieja op het programma over 14.5 kilometer. DSM legde beslag op een 7de plaats met een achterstand van 2:14 min. op Jumbo-Visma.

Op dinsdag 2 mei werd een etappe verreden van Orihuela naar Pilar de la Horadada over 105.8 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd de door ploeggenote van Elise, Charlotte Kool. Kool bleef Marianne Vos net voor. Elise eindigde als 82ste.

De derde etappe welke gehouden werd op woensdag 3 mei ging van Elche de la Sierra naar La Roda over 157.8 kilometer. Aan het einde van deze waaieretappe was er een groep van 30 rensters over met daarbij Elise. Deze groep had anderhalve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. Marianne Vos toonde zich dit keer de snelste voor Charlotte Kool. Elise eindigde als 23ste. 

Op donderdag 4 mei ging de 4de etappe van Cuenca naar Guadalajara over 133.1 kilometer. Elise eindigde als 34ste. Zij zat in een groepje van 7 rensters die een achterstand hadden van 1:15 min. op 29 rensters waarvan Marianne Vos de snelste was en haar tweede dagzege behaalde.

In de bergetappe op vrijdag gingen twee van de beste Nederlandse wielrensters in de aanval, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. De etappe ging van La Cabrera naar Mirador de Peñas Llanas over 129.2 kilometer. Vollering kwam als eerste boven op de slotklim en bleef Van Vleuten 3 seconden voor. Klassementsleidster Marianne Vos werd 26ste op 2:17 min. Elise werd 63ste in een groepje op 7:11 min. Vollering nam door haar zege ook de leiding in het algemeen klassement. Van Vleuten staat daarin nu 2de. Van Vleuten won de laatste twee edities en Vollering was vorig jaar 3de in het eindklassement.

Voor zaterdag stond de rit Castro Urdiales naar Laredo over 106.1 kilometer over heuvelachtig terrein op het programma. In deze etappe zat Elise in de tweede groep achter de twee leidsters, de Italiaanse Gaia Realini en Annemiek van Vleuten. Elise, die in haar groepje van 11 rensters gezelschap had van Marianne Vos, eindigde als 26ste op 5:48 min. van Gaia die Van Vleuten nipt klopte.

Op zondag 7 mei werd de Vuelta afgesloten met een bergetappe. Deze etappe ging van Pola de Siero naar Lagos de Covadonga over 93.7 kilometer en werd gewonnen door Demi Vollering. Elise werd 85ste op 24:27 min. van Vollering.

Het eindklassement werd gewonnen door Annemiek van Vleuten die 9 seconden voorsprong overhield op Vollering. Elise werd 44ste op 38:41 min.