Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 11.08.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de l'Ain(F)

Koen de Kort nam van woensdag 10 t/m zaterdag 13 augustus met de Giant-Alpecin formatie in Frankrijk deel aan de etappewedstrijd Tour de l'Ain. De eerste etappe van de Tour de l'Ain welke ging van Montrevel-en-Bresse naar Saint-Vulbas over 149.6 kilometer liep niet goed af voor De Kort. Hij kwam namelijk in de slotfase tijdens de massasprint ten val. Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot wat schaafwonden en werd hij in dezelfde tijd als de winnaar op een 121e plaats geklasseerd. Ploeggenoot Bert de Backer sprintte naar een 6e plaats.De tweede etappe, die ging van Saint-Didier-sur-Chalaronne naar Montreal-la Cluse over 173.2 kilometer, eindigde in een massasprint. De Kort nam in deze sprint, na zijn val van gisteren, geen risico en eindigde als 44e. Hij had geen last meer van de verwondingen ten gevolge van de val van een dag eerder.

Goed nieuws voor De Kort en zijn Giant-Alpecin ploeggenoten op vrijdag 12 augustus. Sam Oomen won de derde etappe van in de Tour de l'Ain van Nantua naar Lelex Monts-Jura over 141.4k kilometer. De pas 20-jarige Oomen toonde zich in de klim bergop de snelste van zijn vier medevluchters nadat ze in laatste kilometers nog de drie vluchters van de dag achterhaalden. De Kort, die samen met andere ploeggenoten er voor gezorgd had dat Oomen vooraan in het peloton zat toen de beklimmingen begonnen, eindigde als 78e op 16'41" van Oomen. Doordat Oomen ook de leiding pakte in het algemeen klassement konden hij en zijn ploeggenoten in slotetappe op zaterdag aan de bak. Deze bergetappe over 132 kilometer kende enkele zware beklimmingen waaronder de Colombier.

Oomen slaagde er samen met steun van zijn Giant-Alpecin ploeggenoten erin om de leidende positie te behouden in het klassement. In de slotetappe van Lagnieu naar Belley over 132.2 kilometer eindigde Oomen als 7e in een kopgroep van 12 renners. De Kort eindigde in een groepje op 18'14" als 71e. Oomen werd dus eindwinnaar met 1 seconden voorsprong op de Belg Bart De Clercq van Lotto-Soudal. De Kort werd 72e in het eindklassement.