• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Bekijk de video

Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk, mooie 2e plaats Twan van den Brand in 2e etappe

Van 15 tot en met 19 juni werd de Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk verreden. Een UCI 2.1 wedstrijd met zijn roots in Schijndel. In het Zeeuwse Goes werd op woensdag 15 juni een proloog verreden over 6.4 kilometer. Twan van den Brand (Cyclingteam Jo Piels) zette de 135e tijd neer op 50 seconden van winnaar Jos van Emden. Tim Kerkhof (Roompot-Oranje Peloton) behaalde een 161e plaats op exact 1 minuut.

In de tweede etappe met start en finish te Oss maakt Twan van den Brand deel uit van een kleine kopgroep die al vrij vroeg in de etappe ontstond. Samen met zijn twee medevluchters, Wesley Kreder en Merijn Korevaar, wist Van den Brand het peloton voor te blijven. In de sprint van de kopgroep moest Van den Brand Kreder nipt voor laten. Wel werd hij uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de dag. (Bekijk hiernaast het interview met Twan van den Brand voor Omroep Brabant). Tim Kerkhof eindigde als 110e op 1'21' van clubgenoot Van den Brand.

De derde etappe ging op vrijdag 17 juni over 210 kilometer door het Limburgse land met start en finish in Buchten. Wederom was het Twan van den Brand die in de aanval ging en hij kreeg o.a. het gezelschap van Wesley Kreder, zijn vluchtmaat van een dag eerder. Deze keer bleven ze niet samen voorop maar Van den Brand kwam onderweg op alle beklimmingen als eerste boven waardoor hij de bergtrui veroverde. In de straten van Buchten werd het een massasprint die gewonnen werd door Dylan Groenewegen. Tim Kerkhof werd 30e. Van den Brand eindigde op 1'05" als 112e.

De voorlaatste etappe werd op zaterdag 18 juni volledig op Belgisch grondgebied verreden en ging van Verviers naar La Gileppe over 186 kilometer al waar het uitgedunde peloton de stuwdam omhoog sprintte. Tim Kerkhof behaalde een 23e plaats op 24 seconden van de Belgische winnaar Sep Vanmarcke. Twan van den Brand eindigde in een groep op 7'26" als 85e.

De slotetappe op zondag 19 juni ging van Someren naar Boxtel over 186 kilometer en eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Wim Stroetinga van Parkhotel Valkenburg CT voor de beide LottoNL-Jumbo renners Dylan Groenewegen en Sep Vanmarcke. Tim Kerkhof eindigde in het peloton als 46e. Twan van den Brand werd 119e op 3'18". Sep Vanmarcke won het eindklassement. Tim Kerkhof eindigde als 47e en Twan van den Brand als 98e.