Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.04.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Zandhoven(B)

Op zaterdag 23 april vond er in het Belgische Zandhoven een wedstrijd voor nieuwelingen plaats over een afstand van 63 kilometer. 6 renners wist hier na anderhalf uur rijden uit de greep van het peloton te blijven. In dit peloton zaten nog Pete Uptegrove en Marten Hangegraaf. Uptegrove sprintte voorin het peloton naar een 10e plaats en Hanegraaf werd 15e. Carl Uptegrove moest de wedstrijd verlaten nadat de kopgroep waarin hij zat verkeerd reed en de aansluiting met het peloton verloor. Alexandr Maas kwam ten val en moest de strijd staken.

Verslag:

Op zaterdag 23 april stonden er vier renners van WVS aan de start in Zandhoven (België), waar vijf rondes van 12,6 Km gereden werden met 72 renners aan de start. De begeleiding bestond uit Peggy Hanegraaf en Carien Uptegrove die ook fungeerden als chauffeuse, masseuse, fans, toeschouwers en fotograaf.

De mannen gingen netjes van start en Carl reed al in de eerste ronde weg met twee andere renners, keurig gedaan maar helaas was het niet duidelijk waar er afgedraaid moest worden en hebben de ontsnappers een bocht gemist, en tja als je dan het peloton achter je wel een draai ziet maken is het te laat, einde wedstrijd voor Carl. In de tweede ronde miste de toeschouwers Alexandr, die in de eerste ronde wèl keurig in het peloton zat! Kort daarna zagen we zijn fiets op de volgauto staan, Alexandr zat in de ziekenwagen, maar gelukkig alleen wat schaafwonden opgelopen. Einde wedstrijd Alexandr. De derde ronde gelukkig geen renners uitgevallen, Marten en Pete hielden keurig stand in het peloton. In de vierde ronde werd er wat harder gekoerst en was er een kopgroep van zes man weg, helaas zonder renners van WVS en zagen we Pete nog keurig een gaatje van twee andere ontsnapte renners dichtrijden. In de vijfde en laatste ronde hadden Pete en Marten zich keurig gehandhaafd voor in het peloton en eindigden zij op een hele mooie 10e en 15e plek.

Carien Uptegrove