Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.03.2016
  • Type:
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Verslag jeugdkamp WV Schijndel 2016 + foto's

Afgelopen vrijdag 11 maart was het zover: om 18.00 uur vertrok een grote groep naar de ons inmiddels bekende locatie “Den Hazelaar” in Eersel. In totaal 23 jeugdrenners en 17 begeleiders en ouders hebben een fijn weekend gehad met dit jaar een keer fraai weer, leuke spelonderdelen, lekker eten, weinig slapen en natuurlijk de nodige fietskilometers.

Nadat iedereen was geïnstalleerd op zijn of haar slaapkamer, maakte Maarten de teamindeling bekend. Hierna volgde het avondspel. In de donkere bossen naast de kamplocatie moesten onze renners op zoek naar de hoofdsmokkelaar, daarbij gehinderd door een vijftal concurrerende smokkelaars. Tijdens het spel begon het toch wel een beetje koud te worden, na afloop werden de broodjes knak gretig afgenomen! De honger was toen nog niet gestild, de voorraad minisnacks voor het hele weekend ging er in een uurtje doorheen.

Rond middernacht was het bedtijd, tegen 01.00 uur was het ook echt stil in de slaapvertrekken van de kinderen. De ouders en begeleiders hebben het nog wat langer volgehouden, misschien dat de Schrobbelèr van Yvette hier iets mee te maken had.

Op zaterdagochtend was het, na het goed verzorgde ontbijt, tijd voor de eerste fietstocht. De kleinsten mochten als eerste vertrekken om de ouderen een tijdje voor te kunnen blijven. Het was de bedoeling dat de groep bij het binnenrijden van Bergeijk compleet zou worden. Dat liep een beetje anders. Door navigator Sjef reed de groep ouderen niet door Weebosch, maar rechtstreeks naar Bergeijk. Ze waren daardoor veel te vroeg, maar na wat heen en weer rijden was de groep dan toch compleet. Het geplande rondje van ruim 20 kilometer is daarna als groep afgemaakt, erg knap van de allerjongsten.
De renners van categorie 4 tot en met 7 zijn toen nog een extra rondje gaan rijden. Nadat de groep onderweg werd opgesplitst, had iedereen ten minste 45 km op de teller staan. Een aantal zelfs 60 km!

Na het douchen, het eten van lekkere soep en boterhammen, gingen we zwemmen in het nabijgelegen tropisch zwemparadijs “Het Vennenbos”. Daar hebben de kinderen zich de hele middag uitstekend vermaakt.

Bij terugkomst op de locatie konden we direct aanschuiven om te gaan gourmetten, het was weer een groot succes! Na het eten volgde de quiz, perfect verzorgd door Alex, die met zijn professionele apparatuur en stemkastjes de wieler-gerelateerde vragen leuk presenteerde en de resultaten direct overzichtelijk wist te laten zien.

De energievoorraad van de kinderen was nog niet op, er werd buiten in het schemerduister nog een voetbalwedstrijd gespeeld. Daarna was het de beurt aan Pascal om een mooi kampvuur te maken. Hij had ‘s middags al allerlei brandbaar materiaal verzameld, gezaagd en gehakt. Het duurde even, maar toen werd het een heel mooi fikkie. Boven het vuur werden marshmallows geroosterd en Rick liet zien hoe je met behulp van een speciale pan van maïskorrels verse popcorn kunt maken. Lekker!

Om 23.00 uur was het bedtijd voor de renners. Er werd nog wat tegengesputterd, maar niet lang daarna lag iedereen heerlijk te ronken. De ouders en begeleiders hebben het weer iets later gemaakt ....

Na het ontbijt op zondagmorgen, vertrok de groep naar de wielerbaan van “Het Snelle Wiel” in Hapert, alwaar een aantal wedstrijdonderdelen werden verreden. Er werd in een drietal groepen een tijdrit, een puntenkoers en een rit in lijn gereden. Dit alles was bedacht en geregeld door Angelo. Op deze manier konden alle kinderen de hele ochtend met elkaar en toch op hun eigen niveau rondfietsen. Bedankt Angelo en natuurlijk ook onze zustervereniging “Het Snelle Wiel”.

Na terugkomst op de locatie werd er gedoucht en opgeruimd. Daarna stond als beloning Arno klaar met zijn frietkar. Er was meer dan genoeg voor iedereen, Arno bedankt voor deze smakelijke afsluiting. Hierna volgde nog een woord van dank richting de organisatie, waarna eenieder huiswaarts keerde. Het was weer een geslaagd weekend!