Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 12.03.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Nokere Koerse(B) incl. verslag

Op zaterdag 12 maart werd er een klassieker voor junioren over 89.6 kilometer verreden in België, Nokere Koerse. Deze wedstrijd eindigde na ruim 2 uur in een massasprint. Jarno van Esch eindigde als 67e, Guus Pril als 75e en Teun Teulings als 85e. 99 van de 190 gestarte renners brachten de wedstrijd tot een goed einde.

 

Verslag:

Op zaterdag 12 maart 2016 stonden wij, de junioren van WV Schijndel/TWC het Snelle Wiel, aan de start van de eerste Nokere Koerse Danilith Classic. Voor wat later bleek een zware interclub wedstrijd in Oost-vlaanderen.

Om 9:15 verzamelden we bij de Leemputtenbaan te Schijndel. Met vier renners van WV Schijndel (Jarno, Teun, Jordy en Guus) vertrokken we naar de parkeerplaats net over de grens in het plaatsje Postel om de daar twee wachtende renners van TWC het Snelle Wiel(Tim en Wessel).Bij aankomst is er een incident met een tak en de fiets van Teun. Hierdoor is de rechter-shifter afgebroken. Na veel werk van de vader van Tim en Niels werd de shifter zodanig gerepareerd dat Teun kon starten. Terwijl Guus, Tim, Wessel en ik de ronde volledig verkenden, deden Jordy en Teun exact hetzelfde met de laatste kilometers. Later vertelde wij aan Jordy en Teun hoe de twee kasseienstroken van samen 900m in elkaar zaten. Waar je moest zitten op welk moment. Na verkennen hebben we nog uitleg gehad van Fred hoe we de koers het beste aan konden pakken. Vervolgens hebben de presentielijst getekend en zijn we aan de start gaan staan voor 89,6 km afzien.

Bij de start waar we met z’n alle goed van voren stonden waren we allemaal goed weg. De snelheid was meteen hoog een raakte zelfs even de 78 km/per uur aantikten. Na twee keer rechts draaien lagen daar voor de eerste keer de kasseienstroken op ons te wachten. Er werd met hoge snelheid overheen gereden. Met een gemiddelde snelheid van 42km met een haakse rechtse bocht en pieken van 48km hadden we allemaal de kasseienstrook gehad. Wat we later nog 7x over moesten doen. Na 2,2km valsplat omhoog, wat je goed voelt naar de hel die je net hebt gehad, zaten we nog steeds goed van voren. In de afdaling richting Kruishoutem waren de eerste tekens van wat zenuwachtig rijgedrag. Iedereen ging vol de rem in, maar gelukkig geen valpartij. Hierna volgde de volgende klim van zo’n 700 m en met een stijgingspercentage van 3%, waarna we rechts draaiden richting de bevoorrading. Sommige zaten al wat meet van achter, maar vooral de wij van Schijndel zaten nog voorin. In de bevoorrading was er een kleine valpartij aan de rechterkant van het peloton. Iedereen ging in de remmen waardoor er rechts ook gevallen werd en spijtig Jordy ook ten val kwam. Gelukkig kon Jordy verder achter de auto, maar door de moeilijkheidsgraad van de het parkoers om weer helemaal voorin te komen is Jordy nooit meer terug gekeerd. De rest van de ploeg kon verder en zaten nog in het peloton. Met de Nokereberg te hebben gehad zaten nog 5 renners van de ploeg Wv Schijndel/TWC Het Snelle Wiel nog in het peloton.

In de tweede ronde zat Wessel te ver van achter en moest het toen nog grote peloton laten lopen. Ook kwam Tim in de moeilijk heden en zat bij de tweede passage van de aankomst aan de achterkant van het peloton. Ik, Guus en Teun reden nog van voren. Uiteindelijk is Tim ook gelost en zaten we nog met 3 renners in het peloton. Op het moment dat Tim losten reed ook een groep van 10 man weg met grote namen erin. Wij waren niet van de partij. Kon. Balen had het peloton onder controle en liet het gat niet te groot worden. Balen had namelijk ook niemand van voren zitten. De maximale voorsprong van de 10 was maximaal 42 seconden. Op het moment dat Balen het gat langzaam ging dichtrijden kwam ik in de problemen door te ver van achter te zitten. Ik werd ook gelost terwijl Teun en Guus nog van voren zaten. Ik ben achter de auto van TWC Pijnenburg (nr. 6) gaan zitten en na de kasseienstroken weer terug gereden naar het peloton. Wanneer aangesloten was het nog 3 rondes te rijden met nog een voorsprong van 30 seconden voor de kopgroep. Balen ging versnellen en het gat werd sneller dicht. Bij passage van bevoorading heb ik nog een bidon aangenomen van Gerard, omdat ik ze allebei kwijt was. Guus kwam ook drinken tekort. Met nog 1 ronde te gaan was de kopgroep ingenomen na ze nog een tijd te laten rijden op een aantal honderden meters. In de laatste omloop van 11 km reed nog een renner van een Belgische ploeg weg, maar deze kon het niet volhouden op het versnelde peloton dat vol in de finale zat. Teun zat in moeilijkheden en werd laatste afdaling nog een klein beetje gelost. Guus reed met een leegloper de laatste ronde rond. Na een snelle afdaling Nokere in werd de sprint ingezet, maar wij zaten met z’n drieën te ver van achter en zijn in het peloton gefinisht. Ik ben als 67e gefinisht Guus als 75e en Teun op 15 seconden 85e.

Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gereden als ploeg met helaas één pechgeval. We hebben ons laten en zien ik hoop dat we volgend jaar weer aan de start mogen staan van deze schitterende wedstrijd. Ook wil ik nog Fred, Roy, Niels en Gerard onze ploegleiders voor de begeleiding bedanken. En Angelo van Melis voor het mogelijk maken om hier te mogen starten.En natuurlijk ook  Carlo voor het vervoer. De andere ouders voor het supporteren en als laatste Niels Verbruggen als mechanieker.

Jarno van Esch