• Type: Veldrijden
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:

Oploo

Op zondag 20 december vond er in Oploo de jaarlijkse jeugdveldrit plaats. De uitslagen:

Cat. 3: 7. Niels Hanegraaf
Cat. 4: 14. Chris Kisters
Cat. 5: 19. Elise Uijen; 26. Laszlo van Melis; 31. Björn Vos
Cat. 6: 3. Jordi van Heijst; 18. Bailey Groenendaal; 20. Max Mosmuller

Onder lente-achtige omstandigheden hebben onze jeugdrenners vandaag de veldrit in Oploo gereden. Het parcours, ten dele over een motorcross-terrein, lag er nu eens redelijk droog bij, met als enige echte scherprechter een heel steil heuveltje dat alleen door de allersterksten fietsend bedwongen kon worden.

In de wedstrijd voor categorie 3 miste Niels Hanegraaf zijn start. Hij reed daarna heel knap naar het tweede groepje toe en wist de 7e plaats uit het vuur te slepen. Bij categorie 4 startte Chris Kisters na een goede loting uitstekend, hij reed even 5e maar viel daarna enigszins terug: 14e.  Bij categorie 5 lootten de drie deelnemers van WV Schijndel allemaal een startplek achterin. Elise Uijen leek een inhaalrace te beginnen, maar haar benen deden vandaag niet wat ze zelf wilde, ze werd uiteindelijk 19e. In deze wedstrijd werd Laszlo van Melis 26e en Björn Vos 31e.

Jordi van Heijst moest in categorie 6 achteraan starten en moest werkelijk alles uit de kast halen om in de voorste gelederen terecht te komen.  Hij wist uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen, de eerste 2 renners waren te ver weggereden om ze nog te kunnen bedreigen. In dezelfde wedstrijd werd Bailey Groenendaal 18e en Max Mosmüller 20e.