Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.12.2015
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Hapert

Op zondag 13 december vond er in Hapert de jaarlijkse jeugdveldrit plaats. De uitslagen:

Cat. 3: 8. Niels Hanegraaf
Cat. 4: 9. Chris Kisters
Cat. 5: 17. Elise Uijen; Laszlo van Melis gevallen
Cat. 6: 2. Jordi van Heijst; 16. Bailey Groenendaal; 26. Tijn Kisters; Tijn Louwerensen materiaalpech

In de motregen hebben onze jeugdrenners vandaag de veldrit in Hapert gereden. “Het Snelle Wiel” had het weer mooi voor elkaar, chapeau!.

Niels Hanegraaf wist weer een top tien klassering aan zijn palmares toe te voegen: 8e! In de wedstrijd voor categorie 4 wist Chris Kisters zich na een tegenvallende start uitstekend te herstellen. Voor het eerst dit seizoen reed hij de top 10 binnen, hij werd uiteindelijk 9e.  Bij categorie 5 moest Elise Uijen een snelle start bekopen met een flinke terugval. Het duurde even, maar ze kwam alsnog in haar ritme en wist 17e te worden. Laszlo van Melis had het moeilijk op het technische en inmiddels spekgladde parcours. Hij stootte zich dusdanig dat hij de wedstrijd voortijdig moest verlaten.

Jordi van Heijst reed weer een tijdje op kop bij categorie 6, maar moest andermaal zijn meerdere erkennen in de regerend nationaal kampioen. Weer 2e, heel knap! Bailey Groenendaal was helemaal in zijn element op dit parcours, met name een gladde schuine afdaling nam hij in tegenstelling tot de meeste andere deelnemers met schijnbaar het grootste gemak! Hij werd vandaag 16e. Tijn Louwerensen reed hier niet ver achter toen het noodlot toesloeg: derailleurpat gebroken, einde koers. Tijn Kisters hield zich ondanks de gladde ondergrond goed staande en werd vandaag 26e.