Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.09.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley Talents Cup: Maria Okrucińska zegeviert

Op zaterdag 21 en zondag 22 september werd er in Limburg de Watersley Talents Cup verreden in het kader van de KNWU Toekomstcup. De nieuweling-meisjes, junior-vrouwen, nieuwelingen-jongens en junior-mannen hebben hier allemaal hun eigen wedstrijd. In de ochtend kregen ze een individuele tijdrit over 2.8 kilometer voorgeschoteld terwijl er in de middag een criterium verreden werd. 

Bij de nieuweling-meisjes had WV Schijndel in de persoon van Maria Okrucińska een Poolse gastrenster in de gelederen. En dit talent liet meteen weer zien waarom zij een talent wordt genoemd. Zij zegevierde met een tijd van 4:03 min. en was daarmee 4 seconden sneller dan eerste concurrente. Riva Hanegraaf moest met een tijd van 4:18 min. 15 seconden toegeven op Maria en legde beslag op een 18de plaats. Janne Scheepers werd 27ste op 24 seconden en Lynn van Leeuwen werd 33ste op 30 sec. terwijl Sigrid van der Wal 34ste werd op 31 sec.

De nieuwelingen-meisjes reden in de middag een criterium over 41.2 kilometer. Maria won ook dit criterium na een solo met 15 seconden voorsprong op een vijftal achtervolgsters. In de groep daarachter op 34 seconden van Maria eindigde Janne als 11de en werd Riva 17de. Sigrid werd 26ste en Lynn eindigde als 29ste.

Hannah Jansen legde in de tijdrit over 2.8  kilometer bij junior-vrouwen met een tijd van 4:03 min. beslag op de 4de plaats. Nanet Huising reed nagenoeg dezelfde tijd en een eindigde als 5de. Jade Wuurman werd 11de op 17 seconden van de winnares Bloeme Kalis. Ava Alleblas werd 14de in een tijd van 4:18 min. terwijl Akira Koolbergen als 17de eindigde op 26 seconden. Nienke de Jong legde beslag op een 30ste plaats op 38 seconden van de winnares.

De junior-vrouwen reden in de middag ook een criterium over 41.2 kilometer. Hier lag het deelnemersveld ook in enkele groepen uiteen. Nanet was de snelste van een achtervolgende groep van 9 op 2 koploopsters. Hierdoor eindigde zij op een mooie 3de plaats. Bloeme Kalis won wederom. Ava en Jade zaten ook keurig in deze groep en eindigden als 4de en 6de. In de tweede groep op ruim vier minuten zaten Akira en Nienke die 21ste en 22ste werden. Hannah had te maken met het pech duiveltje. Een keer ging de ketting eraf en ze kwam ook eenmaal ten val. Ze werd nog als 30ste geklasseerd.

 

Bart van Bijnen was de snelste renner van WV Schijndel bij de nieuweling-jongens. Hij eindigde met een tijd van 3:51 min. als 23ste. Andries Knapen werd 31ste en Jaap van der Linden 32ste. Bijna hadden ze bijna de exacte eindtijd. Zij moesten 16 seconde toegeven op Stijn Vlieland die zegevierde in 3:36 min. Jason van de Beeten werd 64ste op 30 seconden. Julius van den Hoven eindigde als 73ste op 32 seconden.

De nieuwelingen-jongens reden in de middag een criterium over 55 kilometer. Vijf renners bleven hier uit de greep van het peloton. Bart was een van hen, hij eindigde als 5de op 35 seconden van Jostein Smit die zegevierde. Jaap en Jason zaten in het peloton dat op 41 seconden van Smit over de streep kwam. Jaap werd 30ste en Jason 43ste. Julius werd 47ste op 2:48 min. terwijl Andries als 58ste eindigde op 5:37 min.

Bram Vugts behaalde bij de junioren na 2.8 kilometer een 6de plaats in een tijd van 3:39 min. Hij was 5 seconden langzamer dan de winnaar Thijs Vrij. Niels Hanegraaf werd 23ste met een achterstand van 9 seconden. Thijs Dahler werd 31ste op 10 seconden. Luuk van Schipstal eindigde als 76ste op 21 sec. terwijl Jip Franken als 80ste eindigde op 22 sec.

De wedstrijd voor de junioren werd na 12 ronden stil gelegd vanwege een ernstige valpartij. De wedstrijd werd niet meer hervat.

Op zondag was het chaos troef in Munstergeleen. De organisatie alhier was ver onder de maat. Na een ronde werd de gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen stil gelegd en beëindigd vanwege het feit dat het parcours te onveilig was. Op diverse punten was er geen afzetting en geen verkeersregelaars.

Ook de wedstrijd voor de nieuweling-jongens en junior-mannen werd afgelast. Hierdoor kreeg de Watersley 2-daagse een chaotisch einde met een nare nasmaak.