Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.09.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Zaterdag a.s. Koppeltijdrit te Schijndel

Op zaterdag 7 september wordt er op de Leemputbaan te Schijndel weer de jaarlijkse koppeltijdrit verreden. Het unieke aan deze koppeltijdrit is dat de koppels bestaan uit een jeugdrenner en een niet jeugdrenner. Deze niet-jeugdrenner kan een elite-renner zijn maar ook een junior, nieuweling of een dame of zelfs een ouder. Er nemen meestal bekende renners en rensters aan deel, zo was in het verleden Marianne Vos wel eens te gast.

Het koppel moet in principe gezamenlijk over de eindstreep komen maar de tijd van de jeugdrenner is bepalend. Dus het wil niet altijd betekenen dat een combinatie jeugdrenner met beroepsrenner sneller is dan een jeugdrenner met een nieuweling. Dit heeft het verleden al meerdere malen uitgewezen want het is niet de eerste keer dat deze koppeltijdrit plaatsvindt. Al ruim 25 jaar wordt deze unieke wedstrijd georganiseerd door de jeugdafdeling van Wielervereniging Schijndel. Deze jeugdafdeling telt op dit moment zo’n 30 eigen jeugdleden variërend in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.

Niet alleen de jeugdrenners van Wielervereniging Schijndel nemen hier aan deel ook andere verenigingen uit Zuid Nederland zullen deelnemen. In totaal zullen er ruim veertig koppels van start gaan.

Het parcours is overzichtelijk en 1200 meter lang. Er zullen telkens maximaal 3 koppels op de baan zijn.

Om 10.00 uur zullen de eerste koppels met daarbij jeugdrenners uit categorie 1 van start gaan. In elke categorie zijn er voor de eerste drie koppels ereprijzen en bloemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Categorie 1: 1 ronden 1,2 km

Categorie 2: 2 ronden 2,4 km

Categorie 3: 3 ronden 3,6 km

Categorie 4: 4 ronden 4,8 km

De pauze met huldiging categorie 1 t/m 4 is omstreeks 11:30 uur.

Om 12:30 uur gaat het programma verder met:

Categorie 5: 5 ronden 6 km

Categorie 6: 6 ronden 7,2 km

Categorie 7: 7 ronden 8,4 km

Aansluitend huldiging categorie 5 t/m 7

De toegang van dit evenement is geheel gratis. U bent zaterdag vanaf 09.30 uur van harte welkom op de Leemputbaan achter het Avanti terrein op de Boschweg in Schijndel.