Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 17.08.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Vermarc Cycling Project

In België werd er in het weekend van 17 en 18 augustus een tweedaagse voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes verreden onder de naam Vermarc Cycling Project. Op zaterdag 17 augustus werd er in rondom Rotselaar een wedstrijd over 70.4 kilometer gereden voor de junior-vrouwen. Er stonden 68 rensters aan de start. Twee rensters wisten hier te ontsnappen uit het peloton en met maar liefst 3 minuten voorsprong voor de rest van het veld over de eindstreep te komen. In het peloton sprintte Jade Wuurman naar een 5de plaats. Ava Alleblas werd 18de en Hannah Janssen eindigde als 44ste. Nienke de Jong eindigde net achter het peloton als 55ste.

Op zondag 18 augustus werd voor de junior-vrouwen de tweede wedstrijd verreden, Deze wedstrijd te Sint Kwintens - Lennik ging over een afstand van 73.6 kilometer. Er stonden 72 rensters aan het vertrek. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Jade op een 6de plaats over de eindstreep kwam. Ava eindigde als 10de terwijl Hannah als 31ste eindigde. Nienke moest helaas voortijdig de strijd staken.

De nieuweling-meisjes reden op zaterdag 17 augustus een wedstrijd over 51.2 kilometer. Er stonden 48 rensters aan de start. Eén renster reed hier solo naar de overwinning. In het achtervolgende peloton reed Riva Hanegraaf op 1:16 min. naar een 7de plaats. Janne Scheepers werd 20ste en Sigrid van der Wal 21ste. Lynn van Leeuwen moest voortijdig de strijd staken.