Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.08.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de France Femmes avec Zwift(F)

Fem van Empel nam van 12 t/m 18 augustus met Team Visma - Lease a bike deel aan de Tour de France Femmes avec Zwift. Deze editie van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen ging van start in Rotterdam met een rit in lijn over 123 kilometer naar Den Haag. De eerste etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Charlotte Kool van Team dsm-firmenich PostNL. Fem eindigde als 18de. 

Op dinsdag 13 maart stonden er twee etappes op het programma. In de ochtend was er een rit in lijn van Dordrecht naar Rotterdam over 67.9 kilometer die eindigde in een massasprint en wederom gewonnen werd door Charlotte Kool. Fem eindigde als 30ste.

In de middag werd er in Rotterdam een individuele tijdrit over 6.3 kilometer verreden. De tijdrit werd gewonnen door Demi Vollering van Team SD Worx - Protime in een tijd van 7:25.14. Zij nam ook de leiding in het algemeen klassement over van Kool. Fem eindigde als 44ste op exact 29 seconden van Vollering.

Op woensdagmiddag werd de 4de etappe verreden van Valkenburg naar Luik over 122.7 kilometer. Met diverse beklimmingen rondom Luik en de stromende regen had deze etappe veel weg van een Ardense klassieker. Uiteindelijk was er kopgroep van drie rensters waarvan Puck Pieterse zegevierde net voor Demi Vollering. Fem eindigde in een groepje op 3:09 min. als 38ste.

Op donderdag 15 augustus werd de 5de etappe verreden welke ging van Bastogne naar Amnéville over 152.5 kilometer. Fem zat hier in een lange vluchtpoging van een kopgroep van 3 rensters maar met nog minder dan 10 kilometer te gaan werden zijn gegrepen door een uitgedund peloton. In dit peloton deed zich met zo'n vier kilometer te gaan nog valpartij voor waar klassementsleidster Demi Vollering een van de voornaamste slachtoffers was. De Hongaarse Kata Blanka Vas won de etappe voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Fem eindigde als 41ste op 1:25 min, van Vas. Niewiadoma nam de leiding over van Vollering die 1:47 min. verloor op haar ploeggenote Vas en Niewiadoma.

De zesde etappe ging van Remiremont naar Morteau over 159.2 kilometer. De etappe werd een prooi voor de Française Cédrine Kerbaol die zich in de slotfase ontdeed van haar medevluchters en solo naar de zege reed. Fem, die ook in deze etappe lang in de kopgroep zat, eindigde als 78ste op 9:10 min.

Op zaterdag 17 augustus werd de voorlaatste etappe verreden. Deze etappe ging van Champagnole naar Le Grand-Bornand (Le Chinaillon) over 166.4 kilometer met de aankomst bergop. De Belgische Justine Ghekiere wist als enige renster uit de oorspronkelijke kopgroep stand te houden. Zij zegevierde met een voorsprong van een minuut op de eerste achtervolgsters. Fem eindigde als 73ste in een groep op 13:50 min.

Op zondag 18 augustus stond er de slotetappe op het programma welke gaat van Le Grand-Bornand naar de Alpe d'Huez over 149.9 kilometer. Fem kwam in deze etappe samen met haar ploeggenote Marianne Vos, die de groene trui won, over de streep op een 39ste plaats op 26:27 min. van Demi Vollering die de etappe won voor Pauliena Rooijakkers.

De Poolse Katarzyna Niewiadoma won de Tour de Femmes voor Demi Vollering op 4 seconden en 10 seconden op Pauliena Rooijakkers. Fem eindigde als 43ste In het eindklassement.