Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

36ste Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour(2.Pro)

Van 25 t/m 30 juni werd er in Duitsland de 36ste Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour verreden, een UCI 2.Pro wedstrijd. Drie leden van WV Schijndel nemen hier aan deel. Eline Jansen neemt deel met het VolkerWessels Women's Pro Cycling Team terwijl Bodine Vollering en Mijntje Geurts met de nationale selectie deelnemen. De eerste etappe ging over een afstand van 118.5 kilometer met start en finish in Jena. De Belgische ploeggenote van Eline, Margot Vanpachtenbeke, wist deze etappe op haar naam te schrijven door haar Amerikaanse medevluchtster in de sprint te verslaan. Beide rensters werden een handje geholpen door dat het peloton moest wachten voor een gesloten spoorwegovergang. Ze hadden op de eindstreep ruim 5 minuten voorsprong wat later gecorrigeerd is naar 2:34 min. Eline eindigde als 15de, Bodine als 49ste en Mijntje als 51ste.

De tweede etappe met start en finish in Gera over 119.2 kilometer eindigde in een massasprint. Eline eindigde als 15de, Mijntje als 24ste en Bodine als 25ste. Eline sprokkelde tijdens de bergsprint genoeg punten om de bergtrui over te nemen van haar ploeggenote Vanpachtenbeke.

Ook de derde etappe welke ging over een afstand van 144.6 kilometer met start en finish in Erfurt eindigde in een massasprint. Eline, die haar positie in het bergklassement verstevigde, eindigde als 7de. Mijntje werd 49ste en Bodine 52ste.

Op vrijdag 28 juni werd de vierde etappe verreden welke ging over een afstand van 111.4 kilometer met start en finish in Mühlhausen. Een groep van zo'n 16 rensters slaagde er in de slotfase in om de ontsnapte Poolse renster Katarzyna Niewiadoma nog terug te halen. Bij deze 16 ook Eline die haat kopvrouwe Vanpachtebeke goed bijstond. Eline diende in laatste 3 kilometer nog met pech af te rekenen en werd 36ste maar ze kreeg toch dezelfde tijd als de eerste 16 rensters waarvan Lucina Brand de snelste was voor Karlijn Swinkels en Mischa Bredewold. Bodine en Mijntje zat in een achtervolgende groep van 7 rensters op 1:29 min. Bodine werd 20ste en Mijntje 21ste. Eline raakte wel haar bergtrui kwijt aan Niewiadoma die tijdens haar solo genoeg punten voor de bergtrui verzamelde.

Een individuele tijdrit over 31.5 kilometer te Altenburg stond er op zaterdag 29 juni op het programma. Mijntje behaalde een 51ste plaats op 4:36 min. van de winnares Mischa Bredewold. Eline werd 53ste op 4:36 min. Bodine werd 87ste op 6:37 min. De Amerikaanse Ruth Edwards, die in de eerste etappe samen met Vanpachtenbeke voorop lag, werd door een 4de plaats in de tijdrit de nieuwe leidster in het klassement. Ze heeft een voorsprong van 2:06 min. op Bredewold.

Op zondag 30 juni werd de slotetappe verreden welke ging over 105.4 kilometer met start en finish in Schmalkalden. Mijntje (32ste), Bodine (35ste) en Eline (39ste) zaten in een groep welke 1:14 min. achterstand had op een kopgroep van 25 rensters. Hiervan toonde de Spaanse Sandra Alonso zich de snelste. In het eindklassement eindigde Eline als 21ste, Mijntje als 25ste en Bodine als 30ste.