Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK tijdrijden: zilver voor Puck Langenbarg en Leonie Bos

In Steenbergen werd op woensdag 19 juni het NK tijdrijden op weg verreden. In de titelstrijd voor de junior-vrouwen legde Puck Langenbarg met een tijd van 25:34 min. beslag op een tweede plaats. Dat was 57 seconden langzamer dan Fee Knaven die nationale titel behaalde. Sara Sonnemans moest 1:26 min. toegeven en werd keurig 5de. Noï Moes eindigde op 2:25 min. als 9de terwijl Nanet Huising als 10de eindigde op 2:31 min. Hannah Jansen eindigde als 16de en Michelle Maas werd 22ste.

Op Cyclingonline reageerde Puck op haar zilveren medaille als volgt: ‘’Afgelopen zondag was gewoon een doel en op het NK-tijdrijden was het gewoon een goede tijd neerzetten en dat heb ik gedaan’’, straalde de kersverse nationaal kampioene op de weg bij de junior-vrouwen van oor tot oor. ‘’Een tijdrit draait altijd om secondes, dus dat kan altijd een heel verschil maken qua plaats, maar het belangrijkste voor mij was een goede tijd neer te zetten. En dat ik nu de tweede plaats heb behaald verbaasde mij. Ik had van tevoren niet gedacht op het podium te staan.’’ De studente Sport en Bewegen in Doetinchem, die verder overwinningen boekte in de nationale wedstrijden van de Ronde van Almelo en de Omloop van de Beemster, zegt tevreden te zijn over het tot nu toe verlopen seizoen. Ik voel me goed, heb goede wedstrijden gereden in het buitenland, kan met de top mee en nu kijken wat het seizoen mij verder gaat brengen in het tweede deel. Het is mijn laatste jaar als junior, dus nu maar afwachten. Ik ben, ben benieuwd wat er op mijn pad komt’’, aldus de renster van WV Schijndel, die hunkert naar een contract bij de professionals.

In de strijd bij de elite-, belofte-vrouwen met en zonder contract behaalde Laura Molenaar, uitkomend voor VolkerWessels Women's Pro Cyling Team, een 19de plaats. Leonie Bos eindigde als 21ste maar was daarmee wel de 2de renster zonder contract in de uitslag en behaalde daarmee ook een zilveren medaille. Anna van der Meijden (Team dsm-firmenich - PostNL) werd 23ste. Rose Kloese werd 29ste en was daarmee de 7de clubrenster in de uitslag terwijl Sanne van Heel 33ste werd en daarmee 11de werd van de clubrensters. Loes Nomden werd 39ste en 16de clubrenster. De nationale titel bij de rensters met contract ging overigens naar Team Visma - Lease a bike renster Riejanne Markus die haar teamgenoot Lieke Nooijen 27 seconden voorbleef. Team SD Worx - Protime renster Demi Vollering, die een dag eerder nog de ronde van Tour de Suisse winnend afsloot, werd 3de op 1:12 min.

Bij de nieuweling-jongens legde Jaap van der Linden beslag op een 13de plaats terwijl Andries Knapen als 37ste eindigde.

Riva Hanegraaf eindigde in de titelstrijd bij de nieuweling-meisjes als 17de.

In de titelstrijd bij de junior-mannen behaalde Bas van Heeswijk een 31ste plaats.