Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour of Britain Women

Van 6 t/m 9 juni werd er in het Verenigd Koninkrijk de Tour of Britain voor vrouwen verreden. De eerste etappe van deze UCI WorldTour wedstrijd ging van Welshpool naar Llandudno over 142.4 kilometer. De Belgische Lotte Kopecky won hier de sprint van een kopgroep van 9 rensters met daarbij ook Eline Jansen. Eline, uitkomend voor het VolkerWessels Women's Pro Cycling Team behaalde een mooie 5de plaats. De kopgroep had een voorsprong van bijna 4 minuten op het peloton waardoor Eline ook op mooie positie staat in het algemeen klassement. Daarnaast gaat zij aan de leiding in het jongerenklassement. Ploeg- en clubgenote Scarlett Souren sprintte in het peloton naar een 16de plaats. Anne Knijnenburg eindigde als 48ste.

De tweede etappe met start en finish in Wrexham ging over een afstand van 140.1 na de beklimming van de Horseshoe Pass met de top op 114 kilometer was er een groep van ongeveer 25 rensters over. Bij deze groep zat ook Eline. Twee rensters, waaronder klassementsleider Kopecky, wisten nog uit deze groep weg te rijden. Kopecky won opnieuw terwijl Eline op 20 seconden achter de Belgische naar een 10de plaats sprintte. Anne eindigde als 37ste op 4:20 min.

Op zaterdag 8 juni werd de derde en tevens voorlaatste etappe verreden. Deze etappe over 106.8 kilometer met start en finish in Warrington eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Lorena Wiebes. Scarlett eindigde als 15de, Eline als 21ste en Anne als 29ste.

De slotetappe op zondag 9 juni ging over een afstand van 99.2 kilometer met start en finish in Manchester. Een groep van 25 rensters met daarbij Eline eist zich af te scheiden van het peloton. Deze groep bleef voorop en bouwde hun voorsprong uit tot bijna 7 minuten op de eerste achtervolgsters. Eline legde beslag op een 5e plaats in de sprint van deze groep. Ruby Roseman-Gannon won de etappe voor de drie SD Worx rensters Christine Majerus, Lorea Wiebes en Lotte Kopecky. Scarlett werd 31ste in een groep op 6:48 min. van de rest. Anne moest helaas de wedstrijd voortijdig staken.

Eline behaalde een mooie 6de plaats in het eindklassement en werd winnares van de jongerentrui. Scarlett eindigde als 45ste.