Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

ZLM Tour

Van 5 t/m 9 juni werd de ZLM Tour verreden. Twee leden van WV Schijndel nemen hier aan deel: Mike Teunissen met de Intermarché - Wanty formatie en Thom van Herwaarden met het VolkerWessels Cycling Team. De eerste etappe op woensdag 5 juni betrof een individuele tijdrit over 14.7 kilometer in en rondom Westkapelle. Er was meteen succes voor de ploeg van Mike want zijn Belgische ploeggenoot Rune Herregodts won de tijdrit in een tijd van 17:16 min. Mike werd 16de op 44 seconden terwijl Tom als 85ste eindigde op 1:46 min.

De tweede etappe ging van Middelburg naar Wissenkerke over 193.8 kilometer en eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Casper van Uden van Team dsm-firmenich - PostNL. Mike eindigde als 46ste en Thom werd 54ste.

Op vrijdag 7 juni ging de derde etappe van Schijndel naar Buchten over 179.4 kilometer. Drie renners, uit de oorspronkelijke kopgroep van vier renners, bleven op de finish in Buchten het sprintende peloton nipt voor. Mike, die volop mee sprintte, eindigde als 6de. Peter Schulting van de continentale Diftar formatie zegevierde. Thom eindigde als 65ste.

De vierde etappe met start en finish te Roosendaal over 196.2 kilometer eindigde in een massasprint welke gewonnen werd door Casper van Uden. Mike eindigde als 30ste terwijl Thom de strijd voortijdig moest staken.

In de laatste etappe, met start en finisht in Oosterhout, reed Mike na 158 kilometer koers naar een 36e plaats. Hij behaalde hiermee een 8e plaats in het algemeen klassement.