Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.05.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Vuelta a Burgos Feminas(E)

Femke Gerritse (Team SD Worx - Protime) en Mijntje Geurts (Team Visma - Lease a bike) namen van 16 tot en met 19 mei in Spanje deel aan de Vuelta a Burgos Feminas, een WorldTour etappewedstrijd. De eerste etappe ging van Villagonzalo Pedernales naar Burgos over 123 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Finse Lotta Henttala. De eindsprint werd ontsierd door een valpartij. De Italiaanse rensters Sofia Bertizzolo (UAE Team ADQ) en Elisa Balsamo (Lidl - Trek) kwamen met elkaar in aanraking en gingen beide tegen de vlakte waarbij Balsamo ook de dranghekken in vloog. Femke werd 59ste op 42 seconden  terwijl Mijntje als 79ste eindigde op 1:34 min.

De tweede etappe ging van Briviesca›Alto de Rosales over 123 kilometer en eindigde met een sprint bergop die gewonnen werd door Femke haar ploeggenote Demi Vollering. Femke werd 69ste op 3:23 min. terwijl Mijntje, die op de gladde wegen richting de laatste klim ten val gekomen was, als 87ste eindigde op 4:01 min.

De derde etappe ging van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. De finale van deze etappe werd ontsierd door een valpartij waardoor de eerste 90 rensters in dezelfde tijd geklasseerd werden. Femke haar ploeggenote Lorena Wiebes zegevierde in de eindsprint. Femke werd 14de. Mijntje was niet van start gegaan ten gevolge van haar val een dag eerder.

Op zondag ging de slotetappe van Peñaranda de Duero naar Canicosa de la Sierra over 122 kilometer. Demi Vollering won ook deze etappe en werd hierdoor glansrijk winnares van het eindklassement. Femke eindigde in de slotetappe als 56ste op 6:12 min. van haar ploeggenote Vollering. In het eindklassement werd Femke 54ste.