• Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:

GP Oetingen(B)

Op woensdag 6 maart werd in en rondom het Belgische Oetingen de UCI1.1 wedstrijd voor vrouwen de GP Oetingen verreden. Diverse leden van WV Schijndel namen aan de klassieker over een afstand van 119.3 kilometer deel. Er stonden 151 rensters aan het vertrek. De wedstrijd stond bol van diverse schermutselingen en een paar kilometer voor het einde leek het toch op een massasprint uit te draaien. Maar de rapste renner van het veld, Lorena Wiebes (Team SD Worx - Protime) trok met nog ruim 2 kilometer te gaan flink door en zorgde alsnog voor een afscheiding van het peloton. Wiebes zegevierde voor Thalita de Jong van Lotto-Dstny  en de Engelse Josie Nelson van Team dsm firmenich - PostNL. Femke Gerritse, uitkomend voor Team SD Worx - Protime, was de eerst geklasseerde renster van WV Schijndel op plaats 17 op 24 seconden van haar ploeggenote Wiebes. Mijntje Geurts (Team Visma - Lease a bike) werd 39ste op 48 seconden. Scarlett Souren (Team VolkerWessels) werd 44ste op 1:03 min. Lente Boskamp (Proximus - Cyclis CT) werd 66ste op 3:39 min. 69 rensters brachten de wedstrijd tot een goed einde.