Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.11.2023
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Kortrijk(B): Fem van Empel zegeviert

In het Belgische Kortrijk werd op zaterdag 25 november de tweede wedstrijd in het kader van de X2O badkamer trofee verreden.

Fem van Empel hervatte hier na een afwezigheid van de twee weken haar veldritseizoen. Rivaal Puck Pieterse stond hier ook aan de starten en na een dikke maand keken zij opnieuw in elkaars ogen. Iedereen wreef zich in de handen voor een nieuwe titanenstrijd tussen het duo en in de eerste ronden leken de twee protagonisten die ook vorm te geven: beiden weken in de beginfase niet van plaats 1 en 2. Tot het modderige parcours in Kortrijk zijn tol eiste voor comeback-kid Fem van Empel. De Nederlandse wereldkampioene moest uitwijken na een schuivertje van Pieterse en ging zelf tegen de vlakte.

De twijfels die ze vooraf aangaf - omdat ze een maand geen crossen had gereden - zouden op dat moment alleen maar versterkt worden in haar hoofd. Maar haar blik verraadde alles: met de tanden op elkaar zette ze een ferme inhaalrace in. De wereldkampioene ging eerst op en over Pieterse - die materiaalproblemen had, maar ook een terugval kende - en rekende dan ook Lucinda Brand in. De kopvrouw van de Baloise-Trek Lions zorgde er met een sterke prestatie voor dat de voorgeschreven tweestrijd altijd een driestrijd zou zijn. Maar in het slot moest ook Brand haar meerdere erkennen in de dominante wereldkampioene, die solo naar de overwinning knalde. Haar achtste overwinning in acht wedstrijden dit seizoen.