Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.10.2023
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Toelen accountants jeugdveldrit van Schijndel 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober wordt op het terrein van de Leemputbaan aan de Leemputtenweg in Schijndel vanaf 11.00 uur 's ochtends een veldrit voor de jeugd georganiseerd. De organisatie van de jeugdveldrit is in handen van Wielervereniging Schijndel onder auspiciën van de KNWU.

Vernieuwde locatie

Nadat de afgelopen jaar de jeugdveldrit in Boxtel werd verreden besloot de organisatie om voor 2023 een andere locatie te kiezen, het eigen trainingscomplex aan de Leemputtenweg te Schijndel. Deze accommodatie door de wielervereniging in wintermaanden gebruikt voor de veldrittrainingen. In oktober kan men nog van het gehele complex gebruik maken omdat er dan nog geen water voor de ijsbaan op het binnenterrein staat. Ook is het terrein door de lange zomer nog begaanbaar en niet te drassig. Daarnaast kan het clubgebouw dienst doen als permanence en is er was- en kleedgelegenheid. Dus ideaal om hier een veldrit te organiseren. Het veldritparcours beschikt over een heuse zandbak. Naast deze zandbak, asfalt en diverse grasstroken beschikt het complex zelfs over een grote heuvel. De renners en rensters krijgen dus een gevarieerd parcours voorgeschoteld.

Zeven wedstrijden voor de jeugd

Er staan op zaterdag tijdens de Toelen accountants jeugdveldrit  zeven wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd voor de allerkleinsten, die van categorie 1, staat gepland om 11.00 uur. Na de pauze zal rond 13.00 uur categorie 5 van start gaan waarna nog de categorieën 6 en 7 volgen. Diverse jeugdleden van WV Schijndel zullen op hun eigen thuisparcours aan de start verschijnen.  In totaal zullen er op zaterdag zo'n 150 jeugdrenners en -rensters aan het vertrek staan.

Gratis toegang

Het trainingscomplex de ‘Leemputbaan’ vormt dus op zaterdag 7 oktober de locatie van de start en finish van Toelen accountants veldrit in Schijndel. Parkeren dient te gebeuren op het grote parkeerterrein aan de Zwembadweg  in de nabijheid van het parcours. De permanence is zoals vermeld gevestigd in het clubgebouw de “Permanence”. De toegang tot de veldrit is gratis.