Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.10.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

D-ploeg Nederlands Kampioen op NCK in Dronten

Zondag 1 oktober werd in Dronten het Nationaal Club Kampioenschap verreden. Wielervereniging Schijndel nam aan het NCK met vier ploegen deel. In elke categorie stond een team aan de start, iets wat voor diverse verenigingen niet binnen hun mogelijkheden ligt.

De eerste ploeg die aan de start kwam waren de jeugdrenners in categorie D. Om 10:26 ging de ploeg van WV Schijndel bestaande uit Abe Bol, Filijn Demuyt, Niek van Gasteren en Andries Knapen van start. Cas Metten was de reserve. De ploegentijdrit ging over een afstand van 19.3 kilometer. De jongens van WVS zette een tijd van 27:28 min. op de klokken. Dit was 18 seconden sneller de ZWC D.T.S. uit Zaandam die lange tijd aan de leiding gingen met een tijd van 27:46 min. Het brons ging naar WV Breda die met een tijd van 28:13 min. 45 seconden moesten toegeven op WV Schijndel.

Na de D-categorie was het de beurt aan de B-categorie, de junioren. De ploeg van WV Schijndel, welke bestond uit Thom van Herwaarden, Chris Kisters, Sjoerd van der Linden, Ed Uptegrove en Bram Vugts, ging om 12:04 uur van start. Na 43.1 kilometer noteerden zij een eindtijd van 53:24 min. wat op dat moment veruit de snelste tijd was. Helaas konden zij niet lang genieten van de eerste plaats want de ploeg die na hun gestart was, Noord-Holland, dook er met 53:03 min. meteen onder. Hierna kwamen nog 8 ploegen en daarvan waren er nog 4 sneller. Zo zegevierde het Limburgse Watersley met een tijd van 51:47 min. Westland Wil Vooruit werd 2de met een tijd van 52:17 min. terwijl De Jonge Renner uit Oosterhout 3de werd met een tijd van 52:47 min. De vierde tijd werd neergezet door Willebrord Wil Vooruit met een tijd van 52:56 min. waardoor WV Schijndel als 6de eindigde.

De derde ploeg die op het NCK namens WV Schijndel van start ging waren de vrouwen in de C-categorie. Deze ploeg bestond uit Lente Boskamp, Eline Jansen, Rose Kloese, Anna van der Meiden en Bodine Vollering. Hun start was om 13:54 uur. Na 43.1 kilometer wisten zij een tijd neer te zetten van 57:37 min wat op dat moment was voor de derde tijd. De snelste tijd was toen neergezet door WV de Amstel die 2 minuten achter de vrouwen van WVS waren gestart. Zij haalden de ploeg van WVS in een kwamen in een tijd van 54:52 min. over de eindstreep. De laatste twee ploegen beten zich daarop stuk waarbij RC Jan van Arckel nog het dichtst in de buurt kwam met een tijd van 55:14 min. WV de Kannibaal werd derde met een tijd van 55:58 min.

In het kampioenschap voor de A-categorie, waar de verenigingen met belofte-, elite-mannen en amateurs aan de start mogen komen, hadden de volgende amateurs en één belofte van WV Schijndel de handschoen opgenomen om in de ring te stappen. Om 15:22 uur stonden Lars van de Haterd, Stijn Peters, Bram Wouters, Bram Dahler, Teun Teulings en Joris de Mönnink aan de start voor hun kampioenschap in de A-categorie over 51.4 kilometer. Met een tijd van 1.08:19 min. eindigden zij op een 37ste plaats. De winst was voor WV De IJsselstreek in een tijd van 58:43 min. De tweede plaats was voor Willebrord Wil Vooruit met een tijd van 59:03 min. en de derde plaats was voor De Jonge Renner met een tijd van 59:13 min.

In het overkoepelend klassement behaalde WV Schijndel een 3de plaats.

Foto's met dank aan o.a. Dyane Ribbink & Frans Knapen