Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.09.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

La Bercycle(F)

Op zondag 10 september stond WV Schijndel met 8 junioren aan de start bij de Franse etappe wedstrijd La Bercycle waar op een dag een ploegentijdrit en een rit in lijn werden afgewerkt.

Met Sjoerd van der Linden, Ed Uptegrove , Sven van Wijgerden, Bram Vugts, Niels Hanegraaf, Thijs Dahler, Chris Kisters en Mendo van Leeuwen werd een keurige 3de  plaats behaald op slechts 10 sec. van de winnende ploeg.

De middagetappe werd al direct ontsierd door een grote valpartij  waarbij Mendo het voornaamste slachtoffer was. Hij kon de race niet voortzetten, ook Chris, Sven en Ed waren betrokken bij deze massale valpartij maar konden de wedstrijd wel voortzetten.

Na de  herstart ontstond al vrij snel een kopgroep van 9 renners met daarbij Sjoerd. De voorsprong liep al vrij snel op naar 2 minuten. Bij het bereiken van plaatselijke parcours ontstond een achtervolgende groep met daarbij Sven, Ed en Bram welke snel naderde op de kop. Ed demarreerde met nog 2 plaatselijke rondes te gaan uit de groep en reed in 20 km tijd een gat van 1 minuut in zijn eentje dicht. Sven demarreerde in de laatste klim ook nog waardoor hij net de groep voorbleef waar Bram de sprint van won. Chris had door de valpartij zoveel last dat hij de wedstrijd uiteindelijk ook moest verlaten.

Sjoerd eindige in de sprint als 5e. Ed als 7e, Sven als 17e, Bram als 18e, Niels als 29e en Thijs als 31e

Een rekenfout van de jury koste Sjoerd z’n goede klassering. In de tijd van de ploegentijdrit was hij met een uur extra tijd geklasseerd. Door deze fout werd hij niet 3e in het klassement maar 41e en laatste. Ook het ploegen klassement ging hierdoor helaas verloren.

Deze fout werd op maandag alsnog hersteld waardoor Sjoerd 4de werd in het algemeen klassement en WV Schijndel de 2de plaats behaalde in het ploegenklassement.