• Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:

Konvert Koerse(B)

Op vrijdag 18 augustus werd er in België een UCI 1.1 klassieker voor vrouwen verreden, de Konvert Koerse. Er stonden hier 140 rensters aan het vertrek waaronder een afvaarding van de WV Schijndel - Stanza Die Making vrouwen. Daarnaast namen ook diverse andere leden van WV Schijndel deel namens o.a. Parkhotel Valkenburg Cycling Team. De wedstrijd ging over een afstand van 126.2 kilometer met start en finish in Kortrijk. Het draaide uit op een massasprint van zo'n 90 rensters maar het peloton verbrokkelde wel in de slotfase. Her en der vielen er gaten in het peloton zoals dat in wielerjargon heet. Sofie van Rooijen (PVCT) zat in het voorste gedeelte van 14 rensters en werd11de. Eline Jansen eindigde als 15de op 5 seconden. Lieke Nooijen (PVCT) werd 18de op 7 seconden. Céline van Houtum (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini) werd 26ste, Lente Boskamp 36ste en Cécilia van Zuthem (Fenix-Deceuninck) 38ste. Bodine Vollering werd 53ste op 17 seconden en Maaike de Heij 68ste. Lisa van Heel werd 102de op 2:18 min.