Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.07.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Princess Anna Vasa Tour(2.2)

De vrouwen formatie van WV Schijndel - Stanza Die Making nam van 28 t/m 30 juli deel aan de Princess Anna Vasa Tour een UCI 2.2 wedstrijd in Polen. De eerste etappe ging over 111 kilometer met start en finish in Golub-Dobrzyń. De vrouwen van WV Schijndel waren zeer actief tijdens de etappe. Zo pakten Lente Boskmap en Eline Jansen bij tussensprints bonificatieseconden. Rose Kloese en Amber Aernouts waren bij valpartijen betrokken. Voor Amber betekende dit einde wedstrijd. Rose kon door kwam op achterstand binnen. Ook Bodine Vollering kwam op achterstand binnen maar dat kwam door een lekke band. Ze kwam nog wel terug tot aan de volgauto's maar had de pech dat de jury besloot barrage te maken waardoor de volgauto's en dus ook Bodine de aansluiting met het peloton kwijtraakten. De etappe eindigde in een massasprint waarin Eline (11de), Lente (24ste) en Anne Knijnenburg (42ste) in het peloton eindigde. Bodine werd 108ste en Rose 114de, Samen zaten zij in een groep op 13:27 min. Door de bonificatieseconden onderweg bezette Lente een 3de plaats in het algemeen klassement op 4 seconden van de Noorse Camilla Ranes Bye die de etappe won. Lente was 2de in het jongeren klassement en ging daarmee op zaterdag in de witte trui van start gaan aangezien de Noorse al de gele trui heeft. Eline bezette een 8ste plaats op 9 seconden van Ranes Bye. Anne stond 42ste op 10 seconden.

Op zaterdag 29 juli werd de 2de etappe verreden welke ging over 124 kilometer met start en finish in Golub-Dobrzyń. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Eline als 5de eindigde. Lente werd 12de en Anne eindigde als 21ste. Bodine kwam als 73se over de eindstreep op 1:17 min. Rose ging niet meer van start door de valpartij op de eerste dag.

Op zondag stond er de afsluitende tijdrit over 13.5 kilometer in en rondom Golub-Dobrzyń op het programma. Anne behaalde in deze tijdrit een 13de plaats. Met een tijd van 19:10 min. moest zij exact 1 minuut toegeven op de winnares, de Oekraïense Valeriya Kononenko. Eline werd 35ste op 1:38 min. en Lente werd 36ste op 1:39 min. Bodine werd 73ste op 2:33 min.

In het eindklassement, welke gewonnen werd door Kononenko, eindigde Anne als 9de. Eiline werd 27ste en Lente 28ste. Bodine werd 92ste. In het jongeren klassement eindigde Anne als 4de. In het ploegenklassement werd WV Schijndel 10de.