Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.07.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley Junior Challenge(2.Ncup)

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli werd in Limburg de Watersley Junior Challenge in het kader van de Nations Cup voor junioren verreden. Vier renners van WV Schijndel nemen deel aan deze wedstrijd met een gecombineerde Limburg/Brabant formatie. Op vrijdag vond er op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard een individuele tijdrit plaats over 5.6 kilometer. Ed Uptegrove behaalde een 23ste plaats op 18 seconden van de Australische winnaar Oscar Chamberlain. Sjoerd van der Linden werd 45ste op 26 seconden. Thom van Herwaarden moest 36 seconden toegeven en werd 66ste. Jip Franken eindigde op 1:11 min. als 100ste.

Op zaterdag 29 juli werd er een etappe over 122.9 kilometer gereden in van Neerharen naar Mopertingen in België. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Thom als 13de en Sjoerd als 43ste eindigde. Jip en Ed moesten de wedstrijd voortijdig staken.

Op zondag 30 juli werd de laatste etappe verreden over een afstand van 115 kilometer met start en finish nabij Sittard. Tijdens deze etappe moesten diverse klimmen worden bedwongen, wat uiteindelijk bijna 1300 hoogtemeters opleverde. Deze etappe eindigde in een sprint waarbij Thom een 15e plaats behaalde. Sjoerd finishte in het groepje daarachter op een kleine minuut achterstand en werd zo 27e. Thom en Sjoerd behaalden met deze uitslagen een nette 20e en 24e plaats in het algemeen klassement.