• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Thom van Herwaarden wint Ronde van Twente

Op zaterdag 8 juli werd de Ronde van Twente verreden. Voor de junioren stonden hier een wedstrijd in het kader van de topcompetitie op het programma terwijl voor de vrouwen er een wedstrijd in het kader van de Women Cycling Series werd verreden. De nieuwelingen reden hier een criterium over 50 kilometer.

Op deze snikhete dag moesten de junioren een afstand afleggen van 145 kilometer. Er ontstond hier een kopgroep van 16 renners met daarbij namens WV Schijndel Ed Uptegrove en Thom van Herwaarden. In de finale reden 5 renners, waaronder Thom, weg uit deze kopgroep. Twee renners moesten lossen maar Thom hield goed stand. In de eindsprint toonde hij zich de snelste en zegevierde. Ed legde in de overgebleven groep van 11 renners achter de 5 ontsnapten renners op ruim 4 minuten, beslag op een 9de plaats. Thijs Dahler werd als 17de en Chris Kisters als 18de geklasseerd. Zij waren samen met Cas Nuijens weggereden uit het peloton maar Cas moest met materiaalpech de strijd staken. Anders waren plaats 17, 18 en 19 zeker.

De wedstrijd voor de vrouwen welke meetelde voor de Women Cycling Series ging over een afstand van 105 kilometer. Diverse rensters van WV Schijndel gingen in de aanval alleen werden deze alle teniet gedaan. Uiteindelijk wist een renster weg te rijden uit het peloton en werd niet meer achterhaald. In het peloton, dat eindigde op 27 seconden werd Iris Timmermans 13de terwijl Dorien Hoog Antink als 15de eindigde. Sanne van Heel werd 28ste. Amber Aernouts eindigde net achter het peloton als 39ste. Leonie Bos werd 78ste.

De wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde na 50 kilometer in een massasprint waarin Lucas Demuyt als 13de eindigde. Een 17de plaats was er voor Daan van Rooij. Cas Krebbers legde beslag op een 52ste plaats.