Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.10.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Babette van der Wolf naar Le Col - Wahoo

Hieronder een vertaling van het bericht waarmee Le Col - Wahoo Babette aankondigt als de nieuwe aanwinst voor 2023 nadat ze de afgelopen drie jaar haar opleiding genoot bij WV Schijndel.

Le Col - Wahoo is verheugd om aan te kondigen dat de Nederlandse renster Babette van der Wolf vanaf 2023 voor twee jaar bij het team zal komen. De 18-jarige zal haar debuut maken bij de vrouwen met het team, na een indrukwekkende reeks resultaten bij de junior-vrouwen, waaronder een zevende plaats bij zowel het NK op de weg als het NK tijdrijden dit jaar, en de Europese titel Madison op de baan.

“Dit is een droom die uitkomt. Ik heb de rensters van Le Col - Wahoo altijd bij de wedstrijden van mijn zus (Rosalie, red.) gezien en ik merkte in een wedstrijd dat ze echt als een team werken. Ik heb altijd al in zo'n team willen rijden en ik zie echt de uitdaging in deze opleiding waar je elkaar kunt helpen met je doelen.”

Gezien haar jonge leeftijd zal het ontwikkelen en aanpassen aan wedstrijden rijden in de vrouwen categorie een prioriteit zijn voor Babette en het team.

“Als jonge renster wil ik echt vooruitgang boeken, zowel fysiek als mentaal. Ik wil ook mijn teamgenoten helpen, ik wil echt van ze leren omdat ze ouder zijn dan ik en veel meer ervaring hebben. Ik kijk er naar uit. Het is een grote stap, die ken ik al van mijn zus, maar ik vind het ook een hele mooie stap om te doen met Le Col - Wahoo. Ik ben zeer enthousiast."

Algemeen directeur Tom Varney was het ermee eens dat haar ontwikkeling een topprioriteit zou zijn.

“We kijken ernaar uit om Babette in het team te brengen en haar de komende twee jaar te zien ontwikkelen. Hoewel ze jong is, brengt ze veel talent mee, met zowel baan- als wegervaring, en ze is een slimme rijder, dus we kijken ernaar uit om te zien hoe dat overgaat op het professionele peloton. ”

In zo'n vroeg stadium van haar carrière zou het naïef zijn om Babette als een bepaald type renster aan te duiden, maar ze heeft al een idee van wat haar sterke punten zijn.

“Ik denk dat ik meer een slimme renster ben, ik weet wanneer ik in een ontsnapping moet gaan of in het peloton moet zitten of een sprint moet doen. Ik heb genoeg tijd om te beslissen wat voor renster ik kan zijn, maar voor nu hou ik van de aantrekkingskracht van de kasseien wedstrijden in België.”

Babette is geen onbekende in het peloton, met haar vader een voormalig prof en haar zus die momenteel rijdt voor Parkhotel Valkenburg. Het hebben van twee familieleden om haar te begeleiden bij haar stap omhoog zal haar ongetwijfeld goed van pas komen voor haar eerste jaar als prof, en het team is enthousiast om haar te helpen zich de komende twee jaar te ontwikkelen.