• Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

46th Grand Prix Rüebliland (CH)

Van 2 t/m 4 september werd in Zwitserland de 46th Grand Prix Rüebliland (2.1) verreden voor junioren. Wout Joore en Chris Kisters nemen met district selectie van Zuid-Oost Nederland deel aan deze etappewedstrijd.

De eerste etappe op vrijdag ging over een afstand van 93.6 kilometer met start en finish in Steinmaur. Zo'n 10 renners bleven uit de greep van het peloton dat op ruim anderhalve minuut achterstand van de winnaar over de streep kwam. In dit peloton eindigde Wout als 46ste en Chris als 65ste.

Op zaterdag 3 september werden er twee etappes verreden. De eerste etappe betrof een rit in lijn met start en finish in Stammheim over een afstand van 75.2 kilometer. 10 renners wisten hier het peloton voor te blijven. In dit peloton, wat een achterstand had van 18 seconden werd Wout 34ste en Chris 95ste. Later op de dag werd in Stammheim een wedstrijd verreden over 54.4 kilometer. Drie renners bleven hier uit de greep van het peloton dat op 34 seconden eindigde. Wout eindigde als 11de terwijl Chris in een groepje op 5:53 min. als 104de eindigde.

Op zondag stond er de slotetappe met start en finish te Wohlen over een afstand van 107.4 km op het programma. 20 renners hadden in deze etappe het hazenpad gekozen en bleven ook voorop. Uit de groep van 20 reden nog 5 renners weg die nog een minuut voorsprong opbouwden. In het uitgedunde peloton, wat op 2 minuten achterstand binnenkwam, sprintte Wout nog naar een 22ste plaats. Chris moest voortijdig de strijd staken.

In het eindklassement eindigde Wout als 34ste.