Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.09.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Simac Ladies Tour: Karlijn Swinkels 3de in eindklassement

Van 30 augustus tot en met zondag 4 september werd er in Nederland de WorldTour etappe wedstrijd voor vrouwen, de Simac Ladies Tour verreden. 5 leden van WV Schijndel stonden hier aan het vertrek: Lieke Nooijen en Rosalie van der Wolf met Parkhotel Valkenburg Cycling Team, Elise Uijen met Team DSM, Yuli van der Molen met AG Insurance - NXTG Team en Karlijn Swinkels met Team Jumbo-Visma.  De eerste etappe met start en finish in Lelystad eindigde na 141.2 kilometer in een sprint van een kopgroep van 19 rensters welke gewonnen werd door rappe Lorena Wiebes. Karlijn behaalde op gepaste van afstand van Wiebes een mooie 2de plaats in deze sprint. Lieke eindigde in het peloton, welke een achterstand had van 49 seconden, als 59ste terwijl Elise als 62ste eindigde. Rosalie en Yuli zaten in een groepje op 8:40 min. waarbij Rosalie als 74ste en Yuli als 83ste eindigde.

Tijdens de tweede etappe welke ging over 117.8 kilometer met start en finish in Ede maakte Lieke deel uit van een kopgroep van drie die lange tijd vooruit bleef. In de slotfase werden ze achterhaald en eindigde de etappe in een massasprint waarin Lorena Wiebes zich weer snelste toonde. Karlijn eindigde als 6de en behield haar tweede plaats in het algemeen klassement. Rosalie werd 40ste en Lieke 62ste. Yuli werd 81ste op 1:07 min. terwijl Elise als 82ste eindigde op 3:17 min.

De derde etappe welke ging over 139.1 kilometer met start en finish in Gennep eindigde ook in een massasprint. In deze sprint gunde Lorena Wiebes de zege aan haar ploeggenote Charlotte Kool. Kool doet vaak de lead-out voor Wiebes en mocht nu dus zelf zegevieren. Karlijn eindigde als 9de en zakte een plaatsje in het algemeen klassement doordat Kool haar voorbij ging. Lieke eindigde als 46ste. Elise en Rosalie zaten in een groepje op 2:43 min. en werden respectievelijk 73ste en 74ste. Yuli werd 82ste op 9:44 min.

Op vrijdag 2 september werd de vierde etappe verreden welke ging over 135.2 kilometer met start en finish in Landgraaf. In de finale van deze wedstrijd was er een kopgroep van zo'n 25 rensters. In de laatste kilometers wist één renster, Riejanne Markus, weg te rijden uit de kopgroep. De ploeggenote van Karlijn bleef vooruit en zegevierde. Lorena Wiebes sprintte 14 seconden later naar de tweede plaats voor Karlijn die 3de werd en daarmee opschoof naar een tweede plaats in het algemeen klassement. Elise werd 43ste in een groepje op 5:26 min. Lieke, Rosalie en Yuli moesten helaas voortijdig de strijd staken. 61 rensters reden de etappe uit.

De voorlaatste etappe, welke op zaterdag 3 september werd verreden, betrof een individuele tijdrit over 17.8 kilometer tussen Windraak en Watersley. Karlijn behaalde een 7de plaats. Zij moest 38 seconden toegeven op de Francaise Audrey Cordon-Ragot die zegevierde in een tijd van 25:15 min. Elise legde beslag op een 12de plaats op 56 seconden van Cordon-Ragot.

Met nog één etappe te gaan bezette Karlijn een 3de plaats in het algemeen klassement.

In de slotetappe, welke ging over een afstand van 150 kilometer met start en finish in Arnhem, wisten twee rensters nipt uit de greep van het peloton te blijven. Mischa Bredewold van Parkhotel Valkenburg versloeg haar medevluchtster in de sprint. Karlijn sprintte in het peloton naar een 5de plaats. Elise Uijen moest voortijdig de strijd staken.

De eindzege in deze WorldTour etappewedstrijd ging naar Lorena Wiebes. De Francaise Cordon-Ragot werd tweede terwijl Karlijn beslag legde op een mooie 3de plaats.