Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.07.2022
  • Type: Baan
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

EK baan te Anadia: Babette van der Wolf Europees Kampioen madison

In het Portugeese Anadia werd van 14 t/m 19 juli het EK op de baan verreden voor junioren (m/v) en beloften (m/v). WV Schijndel had 3 deelneemsters aan dit EK met Babette van der Wolf (junior-vrouw) en Yuli van der Molen (belofte-vrouw) namens Nederland en Marith Vanhove (belofte-vrouw) namens België.

Op de achtervolging voor belofte-vrouwen behaalde eerstejaars belofte Marith op donderdag 14 juli over 3 kilometer een 7de plaats.

Op de afvalrace voor belofte-vrouwen behaalde eerstejaars Yuli donderdag 14 juli een 7de plaats.

Op de scratch voor belofte-vrouwen welke op vrijdag 15 juli verreden werd behaalde Marith een 6de en Yuli een 11de plaats.

Op de afvalrace voor junior-vrouwen welke op vrijdag 15 juli verreden werd behaalde Babette een 6de plaats.

Op de omnium voor junior-vrouwen greep welke op zondag 17 juli werd verreden greep Babette met een 4de plaats net naast het erepodium. Tijdens de laatste sprint van het laatste onderdeel van het omnium, de puntenkoers, werd zij nog net voorbijgestoken door een Engelse waardoor ze de bronzen medaille mis liep.

Op de slotdag, dinsdag 19 juli, behaalde Babette samen met koppelgenote Nienke Veenhoven de gouden medaille op de madison. Zij hielden het koppel uit Duitsland nipt achter zich met 24 om 23 punten. België werd 3de.

Yuli van der Molen behaalde met haar koppelgenote Daniek Hengeveld een 5de plaats op madison bij de belofte-vrouwen tijdens de laatste dag.

Foto's met dank aan UEC en Tim de Boer