Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.07.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop der Zevenheuvelen: 3de plaats voor Lente Boskamp

Op zaterdag 9 juli werd de laatste wedstrijd in het kader van de Women Series verreden, de Omloop der Zevenheuvelen in Berg en Dal. De wedstrijd ging over een afstand van 89.4 kilometer en stond voor de dames van WV Schijndel - Stanza Die Making in het teken van het behoud van de eerste plaats in het ploegenklassement. Lente Boskamp eindigde hier na bijna twee en een halfuur wedstrijd als 3de. Zij maakte deel uit van een eerste groep van 8 rensters die streden om de overwinning. Lisa van Helvoirt eindigde als 14de op 8 seconden. Maaike de Heij werd 37ste op 1:07 min. Cecilia van Zuthem werd 42ste op 1:11 min. Dieke Hendriks werd 48ste op 2:00 min. Sanne van Heel werd 58ste op 5:09 min.

In het dagploegenklassement werd een 3de plaats behaald waar De Waardrenner zegevierde. Daardoor kwamen WV Schijndel en De Waardrenner beide op 178 punten uit maar werd De Waardrenner op grond van de uitslag in de laatste wedstrijd tot winnaar uitgeroepen.

De eindzege in het individueel klassement leek lange tijd binnen handbereik voor Scarlett Souren maar de ernstige val na de finish in de Kersenronde van Mierlo gooide roet in het eten. de focus voor de ploegleiding kwam hier na te liggen op het behalen van de winst in het ploegenklassement. Scarlett eindigde als 4de in het algemeen klassement.