Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 11.07.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Fem van Empel brons op EK weg - brons voor Femke Gerritse op EK Mixed Relay

Van 7 t/m 10 juli werd er in het Portugese Anadia het EK voor junioren (m/v) en beloften (m/v) verreden. Bij de beloften-vrouwen moesten Ilse Pluimers en onze Elise Uijen worden vervangen door Fem van Empel en Mijntje Geurts, twee leden van onze vereniging. Ook veranderde er iets in de samenstelling van de Mixed Relay voor junior- én beloften-vrouwen. Zo nam Femke Gerritse de plaats in van Ilse Pluimers op de Mix Relay bij de beloften (m/v). Het team bestaande uit Femke, Mischa Bredewold, Lars Boven en Tim Marsman zette een tijd neer van 1:00:15. Dit was 1:49 min. langzamer dan het team van Duitsland en 33 seconden achter het Zwitserse team maar ruimschoots sneller dan de overige teams waardoor Nederland een mooie bronzen medaille behaalde.

Bij de Mixed Relay voor junioren behaalde Babette van der Wolf samen met David Haverdings, Viego Tijssen en Lisa Belle een 7de plaats. Zij moesten met een tijd van 1:04:28 2:08 min. toegeven op het team van Italië. Babette had de pech dat ze hierbij ten val kwam.

Op zaterdag nam Babette samen met Mire Knaven, Rosita Reijnhout, Lisa van Belle, Nienke Veenhoven en Nienke Vinke deel aan de wegwedstrijd voor junior-vrouwen. Deze wedstrijd werd verreden in tropische omstandigheden met temperaturen ver boven de 30 graden. Babette, die in een prima vorm verkeerde, kende na haar val in de Relay ook wederom pech. Ook in deze wedstrijd kwam zijn ten val en verspeelde een goede klassering. Ze kon nog wel verder rijden en behaalde nog een 39ste plaats op 4:25 min. van de Franse Eglantine Rayer die haar Italiaanse medevluchtster te snel af was.

Op zondag reden Femke, Fem en Mijntje samen met Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold en Maike van der Duin de wegwedstrijd voor de belofte-vrouwen. Het resultaat voor Nederland was prima want Fem behaalde een mooie bronzen medaille terwijl Shirin van Anrooij de Europese titel behaalde. Voor Van Anrooij was het de tweede titel want zij was op donderdag ook de snelste in de individuele tijdrit. Nederland was met Fem, Femke, Van Anrooij en Van der Duin goed vertegenwoordig in een kopgroep van 14 rensters. Van Anrooij reed weg uit de kopgroep en zegevierde met 11 seconden voor de eerste achtervolgsters waar Fem naar een mooie 3de plaats sprintte. Van der Duin werd 5de terwijl Femke als 14de eindigde. Mijntje werd 25ste op 2:19 min.