Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 24.06.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK op de weg, dag 1

Van 24 t/m 26 juni werd in het Drentse Wijster op en rondom de VAM-berg het NK op de weg verreden. Op vrijdagmorgen 24 juni om 9.30 uur gingen de belofte-mannen van start voor hun titelstrijd over 126.2 kilometer. Remco Stam reed hier een goede wedstrijd en hij eindigde in het uitgedunde peloton, wat een achterstand had van 35 seconden op de eerste renners van een oorspronkelijke kopgroep van 5 renners. Remco behaalde een 37ste plaats. Huub Artz moest in de laatste ronde het peloton laten gaan en hij werd 63ste op 2:39 min.

's-Middags was het de beurt aan de elite-renners met contract, de profs om het anders te zeggen. In de persoon van Mike Teunissen had WV Schijndel hier een deelnemer aan de start staan. De titelstrijd ging over een afstand van 193.8 kilometer. Mike reed attent mee en hij zat mee toen met nog zo'n 40 kilometer te gaan een kopgroep ontstond van 13 renners. Naast Mike zaten nog vier van zijn Jumbo-Visma ploeggenoten in deze groep. Toen Daan Hoole rijdend voor de Trek-Segafredo formatie met nog zo'n 25 kilometer te gaan demarreerde kreeg hij Mike zijn ploeggenoot Pascal Eenkhoorn (broer van WVS renster Joëlle) mee. De twee reden goed door en werden gesteund door het afstopwerk van Mike en zijn ploeggenoten. Op d de laatste klim sprong Eenkhoorn uit het wiel van Hoole en werd Nederlands Kampioen. Taco van der Hoorn maakte het podium compleet door het snelste te zijn van de achtervolgers. Mike eindige, met de wetenschap dat de titel wederom (na Timo Roosen vorig jaar) in zijn ploeg gekomen was, als 7de.

Om 18.30 uur 's avonds gingen de nieuweling-jongens van start om het rood-wit-blauwe tricot voor een wedstrijd over 65 kilometer. Vijf renners streden hier om de ereplaatsen terwijl een groep van 12 renners vier seconden te kort kwamen. Daarachter kwam acht tellen later al het verbrokkelde peloton waarin Bram Vugts als 30ste eindigde. Cas Krebbers werd 74ste op 37 seconden.

Op zaterdag 25 juni gaan de nieuweling-meisjes om 9.30 uur van start voor hun titelstrijd over 53 kilometer. Om 11.30 uur is er het kampioenschap van de junior-vrouwen over 70 kilometer en volgt er op de middag het NK voor de elite-vrouwen & beloften-vrouwen met contract over 123 kilometer.

Zondag 26 juni is er het NK voor de elite-vrouwen & belofte-vrouwen zonder contract, dus vrouwen die voor een club rijden over 112 kilometer en 's-middags elite-mannen zonder contract over 126 kilometer.