Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.05.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Lotto Thüringen Ladies Tour(D): Femke Gerritse 3de in eindklassement

Anne van Rooijen, Femke Gerritse en Lieke Nooijen namen samen met 3 andere ploeggenoten van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team van 24 tot en met 29 mei in Duitsland deel aan de Lotto Thüringen Ladies Tour. Een zesdaagse wedstrijd bestaande uit zesmaal een rit in lijn. Geen proloog of andere tijdrit. Maar naast deze drie rensters van WV Schijndel namen ook hun clubgenoten Fem van Empel (met de nationale selectie) en Mijntje Geurts (Lotto-Soudal) deel. De eerste etappe met start en finiish in Hof eindigde na 93.8 kilometer in sprint van zo'n 40 rensters. De Australische Alexandra Manly won voor Femke Markus van Parkhotel. Femke Gerritse eindigde als 14de. Fem van Empel werd 16de en Mijntje Geurts eindigde als 32ste. Anne van Rooijen eindigde als 57ste in een groep op 6:30 min. van Manly. Lieke Nooijen zat ook in deze groep en werd 60ste. Er gingen 100 rensters van start.

De etappe op woensdag met start en finish in Gera over 99.6 kilometer eindigde in een massasprint van een 50-tal rensters. De Australische Georgia Baker zegevierde. Fem eindigde als 14de. Femke werd 35ste, Mijntje 47ste en Anne 50ste. Lieke eindigde in een groep op 2:32 min. als 59ste.

De etappe op Hemelvaartsdag 26 mei met start en finish te  Dörtendorf werd na 129,2 km in een een sprint heuvel op beslist. Femke behaalde hier een mooie 3de plaats. De Australische Alexandra Manly zegevierde net zoals in de eerste etappe. Fem legde op 5 seconden beslag op een 9de plaats. Mijntje werd 33ste op 42 seconden. Lieke eindigde als 35ste op 45 seconden en Anne werd 38ste op 46 seconden. Door haar derde plaats steeg Femke naar een 4de plaats in het algemeen klassement en gaat ze aan de leiding in het jongeren klassement.

In de etappe op vrijdag welke ging over een afstand van 127 kilometer met start en finish in Schleiz zat Femke weer goed voorin. Zij maakte deel uit van een kopgroep van 25 rensters. In deze groep zaten ook Fem en Mijntje. In de finale viel de groep nog uiteen maar Femke bleef goed voorin en behaalde in de sprint een 4de plaats. Manly won wederom en verstevigde haar leiding in het algemeen klassement. Femke steeg van plaats 4 naar 3 en bleef aan de leiding in het jongeren klassement. Mijntje eindigde als 22ste op 28 seconden van Manly terwijl Fem als 25ste eindigde op 51 seconden. Anne eindigde als 57ste op 14:56 min. terwijl Lieke als 61ste eindigde op 23:08 min.

Na de beklimming van de Inselsberg in het begin van de vijfde etappe met start en finish in Gotha was er een kopgroep van 24 rensters. Femke en Mijntje zaten hierbij. Lieke, Fem en Anne zaten in het achtervolgende peloton. Na 133.1 kilometer had de kopgroep bij 9 minuten voorsprong. Femke legde beslag op een 9de plaats op 7 seconden van de Oekraïense Yuliia Biriukova die was ontsnapt uit de kopgroep. Mijntje werd 19de op 13 seconden. Lieke eindigde als 25ste, Fem werd 28ste en Anne 44ste. Met nog één etappe te gaan staat Femke nog steeds op en 3de plaats in het algemeen klassement en gaat ze aan de leiding in het jongeren klassement.

Op de slotdag werd de etappe verreden met start en finish in Altenburg over een afstand van 104,3 km. Ondanks diverse ontsnappingen eindigde deze etappe in een massasprint waarin andermaal Manly zegevierde en haar eindzege nog meer glans gaf. Femke eindigde als 14de en stelde daarmee haar 3de plaats in het eindklassement veilig. Ook werd zij winnares van de jongeren trui. Fem werd 22ste in de etappe. Mijntje werd 41ste en Lieke werd 42ste. Anne eindigde als 52ste.

In het eindklassement werd Femke zoals gezegd 3de. Mijntje werd 21ste, Fem 26ste, Anne 45ste en Lieke 52ste.