Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.03.2022
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Geslaagd jeugdkamp in Boxtel

Boxtel, 5 en 6 maart 2022

Dit jaar mochten we in het scoutinggebouw in Boxtel ons kamp vieren. Met 26 kinderen, de jeugdcommissie en een aantal helpende ouders hebben we ons heerlijk vermaakt.

Op zaterdagochtend zijn we na het oppompen van de luchtbedden en het neerleggen van onze matjes begonnen aan de eerste training. Onder leiding van Henk en Toon heeft cat 1 tm 3 23,5 km gefietst tussen Boxtel, Esch, Gestel en Vught. Halverwege was er een stop met fruit en lekkere koeken. 

Cat 4 tm 7 maakten een grotere lus. Dit deden ze samen met de trainers André en Carl. De trainers waren na afloop zeer te spreken over de groep, er was lekker gefietst.

Na een lekkere lunch met tomatensoep en broodje knakworst was het tijd voor een theorielesje van André. De kinderen wisten al een heleboel fietsonderdelen te benoemen. En ze kregen de opdracht de binnenband van het voorwiel te verwisselen met de binnenband van het achterwiel.  Er werd druk overlegd en erg goed samengewerkt. Alle groepjes zijn met vlag en wimpel geslaagd voor deze test. Al was er wel één groepje het snelst.

In de middag hebben we twee spelletjes gedaan. Nicole maakte een escaperoom opdracht waarbij de kinderen allerlei puzzels moesten oplossen om uiteindelijk op de kaart van de Giro d’Italia Rome in te vullen. Later deze middag was er nog een spel waarbij ze met behulp van een Donald Duck  12 vragen moesten oplossen. Bij elk spel waren er uiteraard weer punten voor het team te verdienen.

Door de vaders en moeders werd er in de avond een heerlijk bordje pasta geserveerd. En hier waren de borden niet misselijk, vooral Sam wist hier wel raad mee. 

Toen het eindelijk donker was vertrokken we naar het bos. Daar hebben de kinderen kaartjes met fietsonderdelen door het bos gesmokkeld. Ze moesten daarbij niet door Carl of Koen beschenen worden want dat betekende het kaartje inleveren. Met wat blauwe plekken en krassen op de benen verlieten we met alle kinderen weer het bos. De vuurplek was mooi droog gemaakt door een aantal helpende handjes. Hier konden nu lekkere marshmallows worden geroosterd. Ook was er chips en prik, één groot feest dus. Waar helaas voor sommige dan toch rond 22.00 en 23.00 een einde aan kwam. 

Na een lekker ontbijtje met gekookte en gebakken eitjes op zondag zijn we weer lekker gaan fietsen. Er stond een guur windje maar de zon scheen gelukkig ook. Iedereen kwam moe en voldaan weer terug op de kamplocatie. Een goed gevuld bordje friet was een mooie beloning voor deze ochtendrit.

Het lasergamen was nog een mooie afsluitende activiteit. In en om het gebouw werd er flink op elkaar geschoten. Het was alleen wat moeilijk om hier nog punten aan te koppelen, gelukkig konden we onze winnaars toch aanwijzen. Zij verdienden een applaus en een lekkere traktatie. 
 
Als afsluiting was er nog een echte ijskar met heerlijk ijs van de Vughtse ijsboerderij. 

Kortom een geslaagd weekend met veel fiets en speel plezier. Op naar nog meer leuke momenten met elkaar dit seizoen.