Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 12.03.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Paijs-Nice(F)

Mike Teunissen nam met de Jumbo-Visma formatie van 6 t/m 13 maart deel aan de WorldTour etappewedstrijd Parijs-Nice. De eerste etappe ging over 159.8 kilometer met start en finish in Mantes-la-Ville. Mike gooide in de finale samen met een ploeggenoot het gehele spul op de kant om zoveel mogelijk renners uit te schakelen. Op de slotklim gingen zijn ploeggenoot Wout van Aert, Primoz Rogilic en Christophe Laporte er met zijn drieën van tussen. Ze bleven het peloton voor en Laporte mocht zegevieren met in zijn kielzog Roglic en Van Aert. Mike eindigde als 104de op 2.04 min.

De tweede etappe ging van Auffargis naar Orléans over 159.2 kilometer. De etappe eindigde in een sprint waarbij het peloton door in eerste instantie waaiers maar later ook door een valpartij uiteen geslagen was. Mike, die door een lekke band terugviel naar de tweede groep, eindigde in deze groep op 38 seconden van de winnaar, Fabio Jakobsen, als 56ste.

Op dinsdag werd de etappe verreden van Vierzon naar Dun-le-Palestel over 190.8km. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Mike als 81ste eindigde. De Deen Mad Pedersen won de etappe.

De vierde etappe, die op woensdag 9 maart werd verreden, was een individuele tijdrit over 13.4 kilometer van Domérat naar Montluçon. Mike zijn ploeggenoot Wout van Aert zegevierde in een tijd van 16:20 min. Mike eindigde als 80ste op 1:44 min.

Op donderdag 10 maart werd er in Parijs-Nice een bergetappe verreden. Deze ging van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut over 188.8 kilometer. Mike eindigde als 102de in een groep op ruim 24 minuten van de Amerikaan Brandon McNulty die zegevierde. Mike zijn ploeggenoot Primoz Roglic nam de leiderstrui over van Wout van Aert.

De etappe op vrijdag 11 maart ging van Courthézon naar Aubagne over 213.6 kilometer. Mike eindigde deze etappe als 107de in een groep op ruim 15 minuten van de Fransoos Mathieu Urgaudeau die het sprintende peloton net voor bleef.

De voorlaatste etappe werd verreden op zaterdag 12 maart. De etappe ging van Nice naar Col de Turini over 155.2 kilometer. Mike stapte voortijdig van de fiets af in voorbereiding op de voorjaarsklassiekers.