• Type: Baan
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:

Vier medaille winnaars op NK Baan ploegenachtervolging en teamsprint

Op zondag 21 november was het dan zover, de Nederlands Kampioenschappen ploegenachtervolging 1500m en teamsprint 500m. In een leeg Omnisport in Apeldoorn waar alleen maar de deelnemers en 1 begeleider per team toegang hadden moesten de renners en rensters strijden voor de medailles.

Als eerste was er de kwalificatie van de ploegenachtervolging voor categorie 6/7. Hierbij werd de ploeg van Andries Knapen (met Cas Metten, Tijs Witte en Pieter Westbroek) 2de. Ze mochten in de finale het opnemen tegen de nummer 1 van de kwalificatie. Met een verschil van 0,7 seconden wisten ze de zilveren medaille te behalen.

Later op de dag volgde de teamsprint voor cat. 6/7, hier vormde Andries Knapen samen met Cas Metten een team. Zij wisten zich als 3e te kwalificeren en mochten in de finale strijden om de 3e en 4e plek. Hier wisten ze de bronzen medaille te behalen met de snelste tijd van de dag bij de jeugd.

Lucas Demuyt behaalde bij de nieuwelingen op het onderdeel ploegenachtervolging (samen met Mauro Ambrawo, Jules van Neer en Quint Segboer) een 3de plaats en daarmee dus de bronzen medaille.

Esmee de Rijk behaalde bij de nieuweling-meisjes op het onderdeel de teamsprint samen met Joëlle Eenkhoorn een 3de plaats. De wedstrijd voor de ploegenachtervolging telde bij de nieuweling-meisjes wegens een te laag deelnemer aantal niet als NK.

De elite / beloften en junioren mannen reden een gecombineerd NK. Chris Kisters nam met team van RTC Oost deel aan het NK. Bij de ploegenachtervolging behaalden zij de bronzen medaille. Op het onderdeel teamsprint eindigde Chris als 6de.