• Type: MTB
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Ronan van Zandbeek Nederlands Kampioen MTB Marathon (+video)

Ronan van Zandbeek is op zondag 4 oktober in het Limburgse Eijsden Nederlands Kampioen geworden in de discipline MTB Marathon in de categorie elite. Roy van Heeswijk eindigde na 110 kilometer op een 16e plaats. Van Zandbeek verwees in de een sprint van een kopgroep van vier Bas Peters uit Heythuysen naar een 2e plaats. Hans Becking uit Wetteren veroverde het brons en Rudi van Houts uit Luyksgestel werd 4e. Van Zandbeek veroverde in 2014 nog de zilveren medaille in deze discipline.

In het kampioenschap bij de Funklasse behaalde Remco Smits, in zijn laatste wedstrijd van het seizoen, een schitterende 4e plaats. Door prima ploegwerk werd Smits door zijn ploegmaats vooraan in de wedstrijd afgezet. Hier kon hij zich gaande weg de wedstrijd nog verder naar voren werken. Door een valpartij werd hij nog even teruggeslagen maar snel werd de draad weer opgepakt en kon hij weer vooraan aansluiten. Even was er zelfs nog zicht op de bronzen medaille door materiaalpech van concurrent Liwald Doornbos maar die werd nota bene door de verzorgers van Smits snel geholpen waardoor de vierde plaats het maximaal haalbare bleef.