• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Finale weekend clubcompetitie te Watersley

Op zaterdag 25 september werd in het Limburgse Watersley de eerste dag van het finale weekend van de clubcompetitie verreden. Op de eerste dag stonden een individuele tijdrit en twee criteriums op het programma. In de tijdrit over 3 kilometer behaalde Stijn Hanegraaf een 15de plaats. Teun Teulings eindigde als 19de, Jochem Crusio als 35ste, Mika Sardina als 57ste, Jarno Zondag als 65ste en Kinley Bijl als 80ste. Na dit eerste onderdeel bezette het BHST Cycling Team een 6de plaats van de 22 deelnemende ploegen.

In het eerste criterium was er één renner vooruit. In het peloton erachter sprintte Stijn op 22 seconden naar een 12de plaats. Mika werd 48ste. Jarno eindigde op 2.01 min. als 53ste.
Het tweede criterium eindigde in een sprint van zo'n 20 renners waarbij Kinley als 17de eindigde. Teun eindigde in een groep op 48 seconden als 28ste. In deze groep zat ook Jochem die 37ste werd. Na de eerste dag bezet het BHST Cycling Team een 8ste plaats.

Helaas verliep de tweede dag van het finale weekend van de clubcompetitie voor de renners van het BHST Cycling Team niet zo goed als de eerste dag. Op de tweede dag stond er een klassieker op het programma over 156.8 kilometer. Het gehele veld werd velen malen uiteen geslagen op de beklimmingen. Stijn moest als eerste de rol laten gaan en even later was ook voor Mika gedaan. Maar Stijn en Mika wisten in eerste instantie weer aansluiting te vinden. Voor Jarno en Jochem ging daarna het kaarsje uit en moesten ze de strijd staken. Stijn en Mika raakten verzeild in de bus waar Kinley in groep 5 en Teun in groep 6 zaten. Diverse groepen liepen samen en Kinley zat opeens in groep 2 en Teun in een kleinere groep erachter. Stijn en Mika waren toen al uit koers gehaald. Met nog een laatste ronde van 18 kilometer te gaan werd Teun zijn groep ook uit koers gehaald. Kinley eindigde als 42ste. Maar 47 renners reden de wedstrijd uit.

In het eindklassement van de clubcompetitie behaalde BHST een 15de plaats.