Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.07.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de France(F), week 2

Mike Teunissen neemt van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli deel aan de Tour de France. De tweede week van de Tour werd na de eerste rustdag op dinsdag 6 juli hervat met een etappe van Albertville naar Valence over 190.7 kilometer. Dit werd een etappe voor de sprinters. Mike offerde zich in de finale op voor ploeggenoot Wout van Aert. Van Aert sprintte achter de Engelsman Mark Cavendish naar een 2de plaats. Mike eindigde als 59ste.

Een dag later, op woensdag 7 juli, stond Van Aert alsnog op de hoogste trede van het erepodium. De Belgisch kampioen wist op die dag de bergetappe van Sorgues naar Malaucène over 198.9 kilometer met daarin tweemaal de beklimming van de Mont Ventoux op zijn naam te schrijven. Een mooi succes voor Jumbo-Visma al verloor men wel de Duitser Tony Martin na een valpartij in het begin van de etappe. Mike eindigde als 58ste in een groep op 24.38 min. van zijn ploeggenoot Van Aert.

Op donderdag 8 juli was het een etappe voor de avonturiers. De etappe ging van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Nîmes over 159.4km. De vluchtgroep kreeg de zegen van het peloton en de Duitser Nils Politt zegevierde. Mike eindigde in het peloton als 23ste op ruim 15 minuten van Politt.

Op vrijdag 9 juli behaalde de Engelsman Mark Cavendish zijn vierde zege in deze Tour.. Aan het einde van de etappe van Nîmes naar Carcassonne over 219.9km werd hij door zijn Deceuninck-Quickstep ploeggenoten in een zetel naar de eindstreep gebracht. Mike eindigde als 50ste.

De etappe op zaterdag 10 juli van Carcassonne naar Quillan over 183.7km was er weer een voor de avonturiers. De kopgroep met o.a. de Nederlander Baule Mollema bleef uit de greep van het peloton. Mollema zegevierde en zorgde na Van der Poel eerder deze ronde weer voor Nederlands succes. Mike eindigde als 89ste in een groep op 17.42 min. van Mollema.

De bergetappe van Céret naar Andorra la Vella over 191.3 kilometer leverde op zondag 11 juli succes op voor de Jumbo-Visma formatie. De Amerikaan Sepp Kuss maakte deel uit van de vroege ontsnapping en hield stand. Zijn demarrage op de slotklim had succes. hij kwam solo aan in Andorra. Mike eindigde als 64ste op 20.06 min. van zijn ploeggenoot Kuss