Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.12.2020
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Coronamaatregelen i.v.m. lockdown

Beste renners, rensters en ouders,

Op maandagavond 14 december heeft onze regering het besluit moeten nemen om de corona maatregelen verder aan te scherpen. Nederland is weer in een lockdown gegaan zoals het geval was in het voorjaar van dit jaar. Ten opzichte van toen zijn er wel enkele verschillen waardoor wij als vereniging nog steeds trainingen kunnen aanbieden voor onze leden tot 18 jaar. Voor leden vanaf 18 jaar kunnen we geen trainingen aanbieden, zij kunnen tot 19 januari alleen of met zijn tweeën gaan fietsen. Voor die leden vraag ik om zich daar ook aan te houden. De naam van onze vereniging en de namen van onze sponsors staat op jullie kleding.

Gisteren zijn wij als bestuur in overleg gegaan met de trainers en begeleiders. Samen zijn wij tot de volgende punten gekomen om de komende vijf weken corona proef door te komen.

  • Trainingen tot 18 jaar zijn toegestaan. Dus buitenritten mogen doorgaan waarbij de trainer / begeleider de groep in groepen verdeelt. Is de categorie zo’n 20 renner/sters groot dan is het de bedoeling om dan 3 groepen te maken. Dit gaat naar inzicht en verantwoordelijkheid van trainer / begeleider. De begeleider / trainer houdt afstand en maakt gebruik van een mondkapje als hij/zij tijdens een overleg in de groep bevind. Tijdens het fietsen is dit uiteraard niet verplicht en houdt men zich aan de 1,5 meter. Als bestuur gaan we ook voor de veiligheid van de begeleiders.
  • De trainer / begeleiders bepalen voor hun eigen categorie hoeveel zij  het nodig vinden om gezamenlijk te trainen met de renners/sters. Wij verlangen als bestuur geen wekelijkse training. De trainer/begeleider communiceert naar zijn/haar groep wat voor training er gegeven wordt.
  • Wil de trainer of begeleider geen training geven/begeleiden vanwege het risico op een eventuele besmetting dan overlegt hij dit met een collega trainer/begeleider of die eventueel de training wil geven/begeleiden. Het gevoel van de persoon staat hier voorop, niet van het bestuur of anderen. De keuze wordt altijd geaccepteerd. Andersom geldt ook voor de renner/sters die liever niet wil komen i.v.m. haar of zijn veiligheid, of ouders die hun kind(eren) niet willen wegbrengen omdat ze anders alleen moeten wachten.
  • Alleen moeten wachten omdat vanaf vandaag ouders buiten de poort van het complex blijven. Ze mogen het terrein niet meer op. Dit geldt ook voor de veldrittrainingen op dinsdag- en donderdagavond. Ook willen we niet dat ouders groeperen buiten langs het terrein want de nieuwe regels zijn daar duidelijk in. Er mogen maar maximaal 2 personen samen komen. Er mogen dus ook maar 2 personen in een auto zitten wanneer er gewacht wordt op het einde van de training. Gaat men wandelen of fietsen, ook dan maar 2 personen bij elkaar. We verwachten dat ouders zich hier aan zullen houden. Het zal jammer zijn als dit een spelbreker wordt voor onze renners/sters.
  • Het clubgebouw blijft gesloten. Er mogen geen besprekingen en trainingen worden gehouden.
  • Bij de trainingen op dinsdag en donderdag er is minimaal een persoon van de jeugdcommissie aanwezig  voor toezicht en eventuele noodgevallen. Ook gaan we kijken voor eventueel een EHBO’er.
  • De Kei van Schijndel wordt vandaag nog uitgereikt maar zonder ouders.
  • Leden die verkouden zijn blijven thuis. Afgelopen week kregen we de melding dat er toch een renner met een zware verkoudheid aanwezig was tijdens de training. Vanaf nu wordt de renner/ster naar huis gestuurd. We kunnen hier niet voorzichtig genoeg mee omgaan. Dit kan geen punt van discussie zijn. We gaan voor de veiligheid van onze trainers en overige leden.

Volg allemaal deze regels. Het kan zijn dat je er misschien een andere mening op na houdt dan onze regering, wat  je goed recht is in een democratie, alleen is de wielervereniging niet de plaats en manier om dit kenbaar te maken. Bij ons houdt je jezelf aan de geldende regels. Wij als vereniging hebben er geen belang bij wanneer de lockdown of maatregelen langer moeten duren omdat mensen zich niet aan kunnen passen. Wij willen dat onze leden weer kunnen fietsen zoals dat voor het intrede van het coronavirus het geval was.

Tot die tijd bieden wij onze jeugd, die nergens naar toe kan, toch een sportieve uitlaatklep. Dit is naar onze mening ook belangrijk voor hun gezondheid.

Indien er vragen of opmerkingen zijn dat vernemen we dat graag. Dat kan naar de bestuursleden toe maar ook naar de begeleiders en trainers. Wij kijken ook naar de input van onze sponsoren en externe reacties op het feit dat we op de openbare weg trainen.

 

Met sportieve groet,

Mede namens de overige bestuursleden,

Antoine van Heertum,

Waarnemend voorzitter Wielervereniging Schijndel.