Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.05.2020
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Fem van Empel naar Pauwels-Bingoal

Fem van Empel, als junior-vrouw lid van Wielervereniging Schijndel, treedt in het winterseizoen toe tot de Belgische Pauwels-Bingoal formatie. Afgelopen winter schreef ze nog het junioresklassement van de DVV Trofee op haar naam en werd ze vijfde op het wereldkampioenschap in Dubendorf. Ze sluit op 1 oktober als belofte-vrouw bij de ploeg van manager Jurgen Mettepenningen aan, en dat voor een periode tot minstens eind 2022.

Met Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns beschikt Pauwels Sauzen - Bingoal al over drie uithangborden die afgelopen winter stuk voor stuk een televisiecross bij de dames op hun naam schreven, maar manager Jurgen Mettepenningen bleef daarnaast steeds rondspeuren om de kern in de breedte te verstevigen. Vandaar de komst van Fem van Empel, die afgelopen winter het voetballen liet vallen voor het veldrijden. Met succes dus: winst in de Helen 100 Trophy, het nieuwe project voor meisjes-juniores in de DVV Trofee, maar zelf onthoudt ze vooral ook haar WK- en wereldbekerselecties.

Manager Jurgen Mettepenningen: “Het is mijn bedoeling om de dameskern van Pauwels Sauzen - Bingoal stelselmatig verder uit te breiden. Ook met jong talent. Daarbij viel ons oog op Fem, dankzij enkele goede resultaten tijdens het afgelopen veldritseizoen. Aangezien ze nog niet zo lang crost en nog erg jong is, denken we dat ze over heel wat progressiemarge beschikt. We kijken ernaar uit om haar te begeleiden in haar ontwikkelingsproces als veldrijdster vanaf komend seizoen, haar eerste als belofte.”

Fem van Empel: “Na mijn prestaties dit veldritseizoen hadden zich verschillende geïnteresseerde ploegen gemeld, maar Pauwels Sauzen - Bingoal sprak me meteen aan. Ik had een heel goed gevoel vanaf het eerste gesprek. De begeleiding, het materiaal, … Ik croste al als kind, maar heb me later op het voetballen gericht toen ik werd gescout voor de Nederlandse voetbalselectie. Maar het begon later weer te kriebelen om te crossen, en in november heb ik het voetbal uiteindelijk helemaal aan de kant gezet. Ik croste als juniore al een paar keer tussen de elite-dames, maar ik kijk er al naar uit om nog meer tussen de grote namen aan de start te staan.”