Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.12.2019
  • Type: Baan
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Baan in Alkmaar: Goud & zilver voor Elise Uijen, zilver voor Yuli van der Molen

Van 27 t/m 29 december wer in Alkmaar het NK Duur en Sprint op de baan verreden. Op vrijdagavond 27 december werd de puntenkoers voor de junior-vrouwen verreden. Elise Uijen wist hier een ronde voorsprong te nemen welke goed was voor 20 punten. Een renster, favoriete Daniek Hengeveld, wist ook een ronde voorsprong te nemen en wist in de sprints meer punten te verzamelen dan Elise. De eerstejaars junior behaalde hierdoor de zilveren medaille achter Hengeveld. Yuli van der Molen legde beslag op een 4de plaats terwijl Misha Struik als 7de eindigde. Op de 1 kilometer tijdrit voor junioren behaalde Tom van de Weijdeven een 6de plaats. In de Keirin voor junior-vrouwen werd het een dubbelslag voor WV Schijndel. Elise Uijen toonde zich de snelste voor Yuli van der Molen, Misha Struik eindigde als 7de. Stijn Hanegraaf behaalde op het onderdeel puntenkoers een 6de plaats. Koen van der Wijst behaalde in de titelstrijd van de sprint voor elite/beloften, alwaar de zege ging naar Matthijs Büchli, een 10de plaats.

Op de tweede dag moesten Elise en Yuli tegen elkaar rijden om de 3de en 4de plaats in de achtervolging. Elise was met 2.33.816 sneller dan Yuli na twee kilometer en won zo het brons. Yuli zette een tijd neer van 2.35.547. In de puntenkoers voor de nieuwelingen behaalde Chris Kisters een 15de plaats. Laszlo van Melis werd 21ste. Babette van der Wolf behaalde een 4de plaats bij de nieuweling-meisjes. Op het onderdeel scratch voor de junior-vrouwen behaalde Yuli de bronzen medaille. Elise eindigde als 4de en Misha als 7de.

Op zondagochtend behaalde Misha op de 500 meter tijdrit een 4de plaats bij de junior-vrouwen. Op de achtervolging voor junioren behaalde Stijn Hanegraaf een mooie 6de plaats.