• Geplaatst op: 13.01.2018
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Femke Gerritse Nederlands Kampioen veldrijden, Frank Groenendaal behaalt bronzen medaille

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari worden in Surhuisterveen de Nederlands Kampioenschappen veldrijden verreden. In de categorie der junior-vrouwen kende WV Schijndel - Output professional audio, video & lighting op zaterdag in de vorm van Femke Gerritse een grote favoriete voor de nationale titel. De renster uit Rosmalen die in het veld uitkomt voor het ZZPR.nl cyclingteam, wist na een kleine achtervolging haar naaste concurrent voor de titel, Sylvie Swinkels uit Handel, te achterhalen. Met nog twee ronden te gaan ging Gerritse alleen door en reed zo solo naar de finish. Na haar nationale titel op de weg bij de nieuweling-meisjes in juni behaalde zij nu de nationale titel bij de junior-vrouwen in het veld. "Ik had niet de beste start, maar na twee ronden kwam ik er door en kon ik na de winst rijden", aldus Gerritse. Sylvie Swinkels eindigde als 2e en Laura van der Zwaan als 3e.

Eerder op de zaterdagochtend was het kampioenschap voor de masters 50+. Hier stonden voor WV Schijndel aan de start Michel Groenendaal en de teambaas van het ZZPR.nl - Hanclean - Orange Babies cyclingteam, Frank Groenendaal. Beide renners reden een goed kampioenschap en Frank Groenenaal streed nog lang samen met Lars Rietveld uit Oudewater en Jos Bogaerts uit Strijbeek om de titel. Uiteindelijk nam Rietveld de leiding en stond deze niet meer af. Frank Groenendaal en Bogaerts streden nog met een ronde te gaan om het zilver. Bogaerts was Frank Groenendaal te snel af maar die was toch tevreden met zijn bronzen medaille en gaf daarmee het goede voorbeeld aan de renners en rensters uit zijn ploeg die nog moesten gaan strijden in de overige categorieën. Michel Groenendaal greep met een desondanks mooie 4e plaats net naast het erepodium.

In de titelstrijd bij de nieuweling-meisjes behaalde Elise Uijen een mooie 5e plaats. Lisa van Helvoirt eindigde als 7e en Fem van Empel werd 11e.